NE PECAJTE SE: U toku masovna prevara, upozorava Nacionalni CERT Srbije

Lokalne vesti - Subota 12.06.2021 - 00:51

Prema upozorenju Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge - Nacionalni CERT Srbije, u našoj zemlji je trenutno aktuelna nova "fišing" kampanja.

Obratite pažnju na e-mail poruke FOTO: Vector Stock Obratite pažnju na e-mail poruke FOTO: Vector Stock
Korisnici dobijaju preteći mejl da su njihovi podaci iskopirani i zaključani, da je napravljen video snimak osobe, kao i da su snimljeni njegovi kontakti na društvenim mrežama, a da bi se sve sredilo moraju da uplate 1.400 dolara, u bitkoin valuti, u narednih 50 sati.
 
Poruka stiže pod naslovom "**SPAM** Ulazak u sistem je uspešno završen, svi podaci sa vašeg uređaja su kopirani. Pročitajte uputstva dalje."
 
Preporuka Nacionalnog CERT je da se ovakva elektronska pošta odmah izbriše.
 
- Detaljna provera ovakvih poruka otežava posao napadača koji pokušavaju da iskoriste trenutak nepažnje korisnika interneta. 
 
Potrebno je da korisnici obrate dodatnu pažnju na e-poštu nepoznatog pošiljaoca, u kojoj se traži hitna reakcija i koja sadrži gramatičke greške - objašnjavaju u Agenciji.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: