Nectar grupa i Nije svejedno fondacija nagradili pobednike konkursa „Moja zelena energija“

Lokalne vesti - Petak 05.11.2021 - 12:06

Nectar grupa i Nije svejedno fondacija nagradili su najbolje radove na likovnom konkursu „Moja zelena energija“ koji je u saradnji sa Opštinom Vladičin Han raspisan u junu za sve predškolce, osnovce i srednjoškolce povodom planiranog puštanja u rad kotlarnice na biomasu i prirodni gas u fabrici Nectar, u ovom gradu.

FOTO: Promo FOTO: Promo

Prve tri nagrade dobili su Tamara Tasić, VI-2, potom, Andrej Jovanović, II-2, oboje iz OŠ Branko Radičević i Angelina Stefanović iz predškolske ustanove Pčelica.

Njima su na svečanosti u prostorijama Opštine Vladičin Han uručeni vaučeri u iznosu od 20.000, 10.000 i 5.000 RSD za kupovinu sportske opreme.

Žiri je posebno pohvalio i radove: Mihajla Mančića (PU Pčelice), Jovane Dabić (OŠ Sveti Sava), Lazara Stanojevića (OŠ Branko Radičević), Maksima Mladenovića (OŠ Branko Radičević), Nikoline Filipović (OŠ Branko Radičević) i Petre Jović (OŠ Branko Radičević) a osim pohvale, dobili su i paket sa Nectar proizvodima.

Upraviteljka Nije svejedno Fondacije kompanije Nectar, Ana Radun se zahvalila svoj deci koja su učestovala na konkursu, ali i njihovim roditeljima koji su ih u tome podržali i nastavnicima, vaspitačima, profesorima likovne kulture, a posebno Opštini Vladičin Han koja je podržala akciju i pomogla u organizaciji konkursa.

- Pristiglo je više od 50 radova, veoma maštovitih crteža kojima su deca pokazala da su ekološki obrazovana, da vole prirodu, učestvuju u akcijama za njenu zaštitu i poslali su nam svima poruku da je upravo lepa, zdrava i čista priroda uslov za bogatiji i bezbrižniji život.

Na nama je da tu njihovu važnu poruku pretvorimo u realnost, a Nectar svojim ulaganjem u zelenu energiju i opredeljenjem da ulaže u održivu proizvodnju upravo to bira kao svoj pu
t - istakla je na dodeli nagrada Radun.

Na svečanom otvaranju novog pogona na bio masu koje je, zbog epidemiološke situacije pomereno za rano proleće, biće otvorena i pomalo nesvakidašnja izložba na unutrašnjim i spoljašnjim zidovima fabrike gde će biti izloženi svi radovi koji su ušli u uži izbor.

Za prvih dvadeset godina poslovanja Nectar je prešao put od male porodične kompanije sa misijom da proizvodi zdrave proizvode do regionalnog lidera sa 110 miliona konsolidovanih prihoda, 30% izvoza i 23% učešća na tržistu regiona.

Nectar grupa danas broji više od 1.300 zaposlenih i osim Nectara obuhvata i Fructal i Hebu.


Kompanija je strateški usmerena na primenu agende održivosti poslovanja gde je jedan od ključnih fokusa na daljem unapređenju energetske efikasnosti i maksimalnom mogućem smanjenju emisija štetnih gasova.

Do sada je uloženo preko 7 miliona evra u održive izvore energije u Nectar postrojenjima u Bačkoj Palanci i Vladičinom Hanu.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: