Neka korist i od KORONE: Vranjanci počeli više da ČITAJU

Lokalne vesti - Četvrtak 13.08.2020 - 14:04

Javna biblioteka "Bora Stanković" u Vranju tokom ove godine beleži veći broj novih članova u odnosu na prethodnu.

Nakon ukidanja vanrednog stanja Biblioteka sveb punija FOTO: OK Radio Nakon ukidanja vanrednog stanja Biblioteka sveb punija FOTO: OK Radio
Od ukidanja vanrednog stanja primetan je i kontinuirani dolazak članova, kao i redovna razmena popularne literature kako na dečjem, tako i na pozajmnom odeljenju. 
 
Školarci uglavnom pozajmljuju obaveznu lektiru, mada se podjednako čita i drugo štivo
 
Među tinejdžerima najpopularniji su domaći pisac Igor Kolarov sa naslovom "Agi i Ema" i italijanska spisateljica Anđela Naneti sa romanom "Moj deda je bio trešnja"
 
- Što se tiče pozajmnog odeljenja, tu se traže svi žanrovi, od trilera i beletristike do neprevaziđenih klasika, što ne čudi jer je i korisnička populacija šarenolika - kažu u vranjskoj biblioteci. 
 
Trenutno je najveća potražnja za delima Lusinde Rajli, Fredrika Bekmena i britanskog istoričara i pisca Sajmona Sibaga Montefjore
 
Javna biblioteka tokom ove godine obogatila je svoj knjižni fond sa još blizu 1.500 knjiga iz otkupa
 
Sa korisnicima se radi puno radno vreme od 8 do 19 sati radnim danima i subotom od 8 do 13, uz sve neophodne preventivne epidemiološke mere.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: