Nemci u uzvratnoj poseti Vranju

Lokalne vesti - Sreda 04.06.2014 - 10:21

Vranje je dobro organizovani grad sa velikim potencijalom za nove projektne investicije, saopštili su predstavnici KFV Banke i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, tokom posete Vranju.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Oni su se, u okviru realizacije Programa upravljanja komunalnim čvrstim otpadom u gradovima u Srbiji, sastali sa sa gradonačelnikom Vranja Zoranom Antićem i njegovim saradnicima, kao i sa predstavnicima JKP „Komrad“.

Gradonačelnik Antić  izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa KFV-om ističući značaj iskustva stečenog tokom nedavne studijske posete Nemačkoj.

On je tom prilikom naveo kako brojne strane institucije prepoznaju Vranje kao značajni centar u kojem je moguća realizacija projekta u oblasti reciklaže i upravljanja čvrstim otpadom, prenosi gradski sajt.

Zoran Lakićević iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine rekao je da je Grad Vranje, prilikom ocenjivanja spremnosti gradova za projekat, najbolje rangirana lokalna samouprava, u odnosu na Beograd, Novi Sad i Kruševac.

Ekspert KFV Banke Brigita Besinger vidi Vranje kao dobro organizovan grad, napominjući da je važno utvrditi mogućnosti regionalnog koncepta projekta i finansijskih kapaciteta lokalne samouprave.

Program upravljanja komunalnim čvrstim otpadom u gradovima u Srbiji  se odnosi na planiranje upravljanja čvrstim otpadom i na izgradnju ili rehabilitaciju objekata za upravljanje čvrstim otpadom uključujući sakupljanje, prevoz, skladištenje i deponovanje u gradovima u Republici Srbiji.  

Namena Programa je da se obezbedi održivo, trajno i higijenski prihvatljivo upravljanje čvrstim otpadom na regionalnom nivou.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: