Nepoznat uzrok POMORA RIBE na Južnoj Moravi

Lokalne vesti - Četvrtak 01.08.2019 - 00:57

Vranje - Tačan razlog uginuća ribe početkom jula na Južnoj Moravi nizvodno od Vladičinog Hana, nije tačno poznat, sudeći prema izveštajima Ministarstva zašštite životne sredine.

Uginula riba iz Južne Morave. Foto: FB Uginula riba iz Južne Morave. Foto: FB

Iz Ministarstva zaštite životne sredine nisu mogli da sa sigurnošću utvrde uzrok pomora, jer je uginula riba bila u stanju raspadanja, tako da nije bilo moguće obaviti uzorkovanje.

Nadležni iz ovog ministarstva su potvrdili da je 7. jula došlo do pomora ribe kod Mominog kamena.

Preko 12 kilograma uginule ribe izvučeno je iz reke
, kažu u ministarstvu.

Zbog toga što je pomor prijavljen korisniku ribarskog područja dan nakon što je uočen od strane meštana, uginula riba bila je u stanju raspadanja, pa nije bilo moguće izvršiti uzorkovanje.

Nakon uginuća ribe početkom jula, na ovom području nisu zabeleženi novi slučajevi ove pojave.

Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku opštine Vladičin Hanu okviru projekta “Informisanjem ka podizanju ekološke svesti građana Vladičinog Hana”. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja opštine Vladičin Han.


 



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: