Nevreme izazvalo haos u Vranju

Lokalne vesti - Petak 12.07.2013 - 10:26

U noći između četvrtka i petka Vranje je zahvatilo nevreme praćeno kišom i grmljavinom, a na području grada palo je 40 litara kiše po metru kvadratnom.

Ilustracija OK radio Ilustracija OK radio

Voda je ugrozila dvadesetak podruma u donjem delu grada, a poplavljeno je i Dečije odeljenje vranjske Bolnice.

Prema rečima nadležnih u Odeljenju za vanredne situacije Gradske uprave zbog udara groma zapalio se strujomer na porodičnoj kući u ulici Petra Lekovića.

Drakča Stanojković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Gradskoj upravi Vranja kaže da je sedam vatrogasnih ekipa sa dežurnim ekipama  „Vodovoda“ noćas bilo na terenu po prijavi građana.

- Najteža situacija bila je u ulici Ilindenskoj. Bilo je preko pedesetak poziva, dežuralo se cele noći.

Šest pumpi i 17 vatrogasaca izvlačilo je vodu iz  poplavljenih podruma. Na Dečijem odeljenju voda je prodrla u lift – kaže Stanojković, napominjući da je prethodne nedelje zbog nevremena bilo problema na teritoriji čitavog Pčinjskog okruga.

U Vladičinoim Hanu olujni vetar u sredu je je skidao crepove sa kuća između 14 i 15 časova, a zapaljen je i strujomer na stambenom objektu.

Stanojković objašnjava da su u opštini Bujanovac u selu Oslare koje je stradalo u poplavi na proleće poplavljeni podrumi porodičnih kuća. U toj opštini grom je u ponedeljak zapalio porodičnu kuću.

- U ulici  Branka Radičevića na periferiji Bujanovca nakon udara groma došlo je do požara na porodičnoj kući – kaže Stanojković.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: