Ni BRIGADA ne može da očisti ceo SPORTSKI CENTAR

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.03.2019 - 12:01

Organizacija „Zelene brigade“ je u nedelju izvršila akciju čišćenja Sportskog centra u Vranju.

Ispred kanala, nepremostive prepreke FOTO: Facebook/Zelene brigade Ispred kanala, nepremostive prepreke FOTO: Facebook/Zelene brigade
Volonteri „Zelenih brigada“ upustili su se u čišćenje centralnog prostora u Vranju namenjenog sportistima i rekreativcima i u ovoj akciji sakupili smeće u količini od preko 40 džakova kapaciteta 120 litara.
 
Međutim, i pored dobre volje da se čitav Sportski centar očisti, „zeleni“ su naišli na nepremostiv problem.
 
- U kanalu pored samog parkinga, "Zelene brigade" su naišle na preveliku količinu smeća. 
 
Očistili smo polovinu kanala, dok je druga polovina urasla i nepristupačna je bez adekvatne mehanizacije.
 
Toliki nemar moramo da zabeležimo jer se nalazi pored glavnog sportskog centra u gradu – navodi se na Fejsbuk stranici „Zelenih brigada“.
 
Iz ove organizacije navode da je osnovni cilj akcije skretanje paznje građanima na nemar, što je, kako ocenjuju, osnovni problem.
 
- Nadamo se da ce većina vas, do koje stigne nasa poruka, slediti primer i bar ubuduće paziti gde odlaže otpad.
 
Čestitamo nasim akterima na terenu i s velikim entuzijazmom najavljujemo jos akcija na području grada i okoline – poručuju oni.
 
„Zelene brigade“ pozivaju Vranjance da šalju fotografije divljih deponija, čije čišćenje bi trebalo organizovati u narednom periodu.
 
Akciju „Zelene brigade čiste gradove od smeća“ pokrenula je Zelena stranka s ciljem da se podigne nivo higijene javnih prostora, ali i da se utiče na svest građana da prestanu s nekontrolisanim bacanjem otpada izvan kontejnera i kanti za smeće.
 
Akcija se širom Srbije odvija pod sloganom „Ne moraš voleti politiku. Voli svoj kraj“.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: