Nije oko sokolovo, ali sve vidi: VIDEO PAUK krenuo u akciju

Lokalne vesti - Četvrtak 03.12.2020 - 10:08

U Vranju je u utorak počeo da radi "video pauk", savremeni sistem koji bi trebalo da uvede red u parkiranje u gradu pod Pržarom.

Sve traje najviše pet minuta FOTO: OK Radio Sve traje najviše pet minuta FOTO: OK Radio
Prvog dana je utvrđeno da sistem funkcioniše, ali vranjski "Parking servis" još uvek ne koristi prednosti novog, savremenog sistema kako bi kažnjavao nesavesne vozače.
 
- Za sada obilazimo najfrekventnije saobraćajnice u gradu i upozoravamo da je novi sistem u funkciji i ne želimo da odmah budemo rigorozni.
 
Nadamo se da ćemo delovati preventivno i da "video pauk" neće imati mnogo posla - kaže za OK Radio direktor "Parking servisa", Marjan Stanković.
 
Prema njegovim rečima, za razliku od "oka sokolovog", saobraćajni policajac nema potrebe da bude na terenu, već u policijskoj upravi putem aplikacije dobija fotografije nepropisno parkiranog vozila. 
 
Ukoliko ima osnova, odmah donosi rešenje o uklanjanju vozila koje se štampa u "pauk" vozilu i izvršava na licu mesta.
 
Sve traje najviše pet minuta, a fotografije ostaju trajno na serveru Policijske uprave.
 
Stanković navodi da novi sistem unapređuje rad ove službe, ubrzava posao i, u krajnjoj liniji, uvodi red u parkiranje u zagušenom gradskom jezgru.
 
Službenici "Parking servisa" za početak potenciraju kontrole u najfrekventnijim gradskim saobraćajnicama, tako da su u fokusu ulice Kralja Stefana Prvovenčanog, Beogradska, Kosovska, Lenjinova i druge.
 
- Za početak, naši ljudi upozoravaju, ulaze u objekte ispred kojih je veći broj nepropisno parkiranih vozila.
 
Ukoliko preventiva ne daje rezultate, počećemo sa masovnim uklanjanjem vozila, a prema sadašnjem stanju, tu zaslužuje i dvestotinak automobila dnevno - navodi Stanković.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Boban
03.12.2020. , 10:36
Isto su uradili i u Proleterske brigade. Iscrtali parking ispred zgrade i sada ne dozvoljavaju ni parkiranje preko puta zgrade. 40 godina stanari nisu imali problem i bilo je dozvoljeno parkiranje, a odjednom sada nedozvoljeno parkiranje. Sramota sta se radi. Samo da pitam gde stanari da parkiraju svoja vozila jer nema dovoljno ni iscrtana parking mesta? Sram da vas bude. Samo gledate kako da ojadite ovaj napaceni narod.
Saša
04.12.2020. , 08:08
Bobane kad bi se sakupili vi stanari i očistili one urasle parkinge izmedju zgrada pa kupipili neki džak cementa sva bi vozila mogli da sklomite sa ulice.Ja bi lično zabranio bilo koju vrstu parkiranja na toj ulici.Jer parkin za zgradu ne može da se koristi kao mesto za skladištenje ogrevnog Drveta.