Ništa nećemo zaboraviti na Danima Vranja u Beogradu

Lokalne vesti - Sreda 03.04.2024 - 12:15

U okviru manifestacije „Dani Vranja u Beogradu”, na Velikoj sceni nacionalnog teatra gostovalo je Pozorište „Bora Stanković” iz Vranja predstavom „Ništa nećemo zaboraviti”.

Foto: G.Mitić/OK Radio Foto: G.Mitić/OK Radio

Dramatizaciju je uradila Tijana Grumić, a režiju Jug Đorđević.

Tekstualni predložak za dramu nastao je po motivima romana Vere Cenić „Kanjec filjma” i „Ista priča”, u kojima autorka kroz fiktivnu radnju prožima sopstveno iskustvo hapšenja u 19. godini i preživljavanja Golog otoka, kao i života i odnosa prema društvu mnogo godina kasnije.

Scenograf je Andreja Rondović, kostimograf Velimirka Damjanović, a muziku je komponovala Julija Kasteluči. Za dizajn svetla bio je zadužen Radomir Stamenković.


U glumačkoj podeli bili su Radmila Đorđević, Žetica Dejanović, Milena Stošić, Jelena Filipović, Anica Petrović, Anđela Vlajković, Bojan Jovanović, Marko Petričević, Marko Nikolić i Nikola Stojković.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: