Norveška za vas: Novac dobila tri projekta iz Pčinjskog okruga

Lokalne vesti - Četvrtak 13.08.2020 - 10:20

Kraljevina Norveška, preko projekta “Noveška za vas - Srbija”, podržava 68 preduzetnika, mikro i malih preduzeća u manje razvijenim opštinama u Srbiji sa 525.000 evra za unapređenje produktivnosti i otvaranje novih radnih mesta.

Očekuje se zapošljavanje najmanje 70 osoba FOTO: Promo Očekuje se zapošljavanje najmanje 70 osoba FOTO: Promo
Kao rezultat ovih aktivnosti, očekuje se zapošljavanje najmanje 70 osoba kroz poboljšanje poslovanja postojećih preduzeća i osnivanje novih poslovnih subjekata.
 
Među projektima koji su dobili sredstva za realizaciju je i troje preduzetnika iz Pčinjskog okruga
 
Ova podrška odobrena je u okviru sprovedenog Javnog poziva koji ima za cilj da doprinese uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja i poveća socijalnu koheziju u manje razvijenim područjima.
 
- U narednim godinama, Norveška se nada značajnom napretku srpskog društva, koji je u korelaciji sa prioritetima naših programa finansijske podrške Srbiji, usklađenim sa srpskim prioritetima i agendom pristupanja EU. 
 
Posebno bih naglasio važnost ekonomskog razvoja, koji se temelji na inovacijama, preduzetništvu, otvaranju novih radnih mesta i predvidljivijim okvirom za funkcioniranje tržišta - rekao je rekao je norveški ambasador u Srbiji Jorn Eugen Jelsta.
 
Ukupna vrednost projekata koje će sprovesti 31 početnik u poslovanju iznosi oko 290.000 evra, od čega Kraljevina Norveška finansira 247.000 evra, dok budući preduzetnici učestvuju sa oko 43.000 evra
 
Podršku će dobiti i 37 mikro i malih preduzeća, a projekte ukupne vrednosti 365.000 evra, od čega Kraljevina Norveška izdvaja 279.000 evra, dok kompanije sufinansiraju ukupno 86.000 evra.
 
- Podrška je usmerena na nabavku određene opreme i mašina, koja je neophodna privrednim subjektima kako bi poboljšali poslovanje i zaposlili nove radnike
 
U predstojećem periodu, radićemo zajedno sa preduzetnicima i firmama na ispunjenju ciljeva poziva - rekla je v.d. menadžerke projekta “Norveška za vas - Srbija” Milica Došenović.
 
Kroz poziv koji je trajao od 21. maja do 15. avgusta 2019, zainteresovani su mogli da podnesu predlog projekta za nabavku opreme ili uvođenje usluga u iznosu do 10.000 evra, uz finansijsko učešće aplikanta. 
 
Tokom trajanja poziva, projekat je organizovao devet informativnih sesija na kojima je učestvovalo 112 zainteresovanih
 
Pregled odobrenih projekata dostupan je na https://www.norveskazavas.org.rs/vtext/rezultati-javnog-poziva-dodela-bespovratnih-sredstava-pocetnicima-za-zapocinjanje-poslovanja-i-postojecim-preduzecima-za-razvoj
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: