Nova PREVARA na društvenim mrežama: Ne nasedajte, može vas SKUPO KOŠTATI

Lokalne vesti - Četvrtak 04.03.2021 - 12:07

Banka Intesa upozorila je svoje klijente da ne nasedaju na moguću prevaru putem društvenih mreža.

Ne postupajte prema instrukcijama iz poruke FOTO: Getty Images Ne postupajte prema instrukcijama iz poruke FOTO: Getty Images
Banka Intesa je obavestila svoje korisnike na poruke koje, u ime banke, korisnicima šalju neovlašćena lica.
 
Iz ove banke apeluju na primaoce da ne odgovaraju ukoliko putem društvene mreže Fejsbuk dobiju sumnjive poruke u kojima se navodi da banka navodno od njih traži podatke o platnoj kartici i sredstvima na računu.
 
- Obavešteni smo da je nekoliko naših klijenata preko društvene mreže Facebook dobilo poruku u kojoj se od njih zahteva da dostave podatke o svojoj platnoj kartici i visini raspoloživih sredstava na računu, a koju je navodno poslala Banca Intesa. 
 
Molimo vas da u cilju bezbednosti Vaših podataka, ne postupate prema instrukcijama iz poruke, kao i da poruku odmah obrišete - objavila je ova banka na svoijm nalozima.
 
Banka navodi da je preduzela sve aktivnosti u cilju sprečavanja slanja ovih poruka ka klijentima i ističe da oni ovaj tip obaveštenja klijentima šalju putem zvanične imejl komunikacije sa digitalnim potpisom, čime omogućava verifikaciju identiteta pošiljaoca i pre otvaranja i-mejla.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: