Nova ulaganja u vranjski biznis

Lokalne vesti - Utorak 03.06.2014 - 12:31

Prezentacija programa obuke za pokretanje biznisa i dodelu bespovratnih sredstava u oblasti omladinskog i ženskog preduzetništva, održana je u utorak u sali Načelstva u Vranju.

sa lica mesta sa lica mesta

Radi se o programu USAID-ovog projekta "Podrške razvoju privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji u 2014. godini".

Opšti cilj Projekta je unapređenje razvoja sektora mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, povećanje prodaje, unapređenje izvoza kao i kreiranje novih radnih mesta.

Obuhvaćene su oblasti agrobiznisa, tekstilne industrije i lake drvno-prerađivačke industrije, napominju organizatori.

Jelena Pavlović , menadžer projekata u Centru za razvoj Jablaničkog I Pčinjskog okruga kaže da je prezentacija predstavljanje javnog poziva koji je otvoren do 6. juna, a finansijski ga podržava USAID.

- Projektom su obuhvaćeni mladi starosti do 35 godina i žene . Projekat ima dve faze u prvoj zainteresovani konkurišu svojim idejama za dobijanje sredstava.

Nakon startap obuka njijihove ideje će se na neki način takmičiti i 32 će biti nagrađene određenom visinom grantova. Najviše mogu dobiti oko 7.500 dolara  – napominje Pavlovićeva.

Pavlovićeva kaže da je prezentacija organizovana u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj grada Vranja.


Projekat se sprovodi u 12 srpskih gradova, u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu u Vranju, Leskovcu, Preševu i Bujanovcu.  

autor: Tatjana Stamenković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: