Nove, VIŠE CENE usluga Parking servisa

Lokalne vesti - Četvrtak 03.05.2018 - 10:39

Nadzorni odbor „Parking servisa“ Vranje odobrio je izmene i dopune cenovnika, kojim se povećevaju cene usluga ovog javnog preduzeća.

Spremite više para za parkiranje FOTO: OK Radio Spremite više para za parkiranje FOTO: OK Radio
Prema obrazloženju ove odluke, „Parking servis“ je primanjivao cene usluga koje su korišćene u Direkciji za razvoj, a koje nisu menjane nekoliko godina.
 
- Povećanje cena usluga prouzrokovao je i način finansiranja preduzeća, koje je samofinansirajuće i sve svoje obaveze podmiruje samo na osnovu prihoda ostvarenih pružanjem usluga.
 
Maja 2017. godine preduzeće je postalo i obveznik PDV-a što je stvorilo dodatne troškove za preduzeće koje se ne mogu pokriti sa postojećim prilivom sredstava.
 
Dopuna cenovnika izvršena je da bi se naplatile usluge koje pruža preduzeće, a za te usluge do sada nije vršilo naplatu – stoji u obrazloženju.
 
U skladu sa novim cenovnikom, prvi sat parkiranja u crvenoj (prvoj) zoni stajaće 40, a drugi 50 dinara, dok će sat parkiranja u žutoj (drugoj) zoni koštati 35 dinara.
 
Sat parkiranja u garaži kod Hotela „Vranje“ košta 45, a u garaži „Tekija“35 dinara.
 
Dnevna parking karta u crvenoj zoni po novom cenovniku staje 250,a u žutoj zoni 150 dinara.
 
Za nepropisno korišćenje prostora za parkiranje vozila na obeleženim mestima utvrđuje se posebna parking karta u iznosu od 1.000 dinara.
 
Objavljene su i cene usluga „pauk“ vozila, prema kojima će se za pokušaj uklanjanja vozila plaćati 3.000 dinara.
 
Uklanjanje nepropisno parkiranih vozila sa kolovoza i trotoara po nalogu nadležnog organa staje 5.500 dinara, dok uklanjanje vozila iz saobraćajnih udesa u gradu i po nalogu Komunalne inspekcije i Komunalne policije staje 6.500 dinara.
 
Šlepovanje vozila koštaće 6.000 dinara po radnom času, a čuvanje vozila odnešena „paukom“ stajaće 500 dinara dnevno.
 
Usluge ukrašavanja grada, postavljanje i uklanjanje državnih zastava i drugih obeležja, kao i postavljanje i uklanjanje reklama, seča granja i slično, „Parking servis“ će naplaćivati 3.840 dinara po radnom času.
 
Kompletan novi cenovnik usluga „Parking servisa“ možete pogledati na zvaničnom gradskom sajtu.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: