Novi budžet 2,5 milijardi dinara!

Lokalne vesti - Petak 12.10.2012 - 13:38

Gradsko veće je na 11. sednici u petak usvojilo nacrt budžeta za 2013. godinu.

Spirić i Stojančić Spirić i Stojančić
Prema rečima Dragan Spirića, većnika zaduženog za finansije, budžet za narednu godinu  projektovan je na 2, 5 milijardi dinara.
 
Spirić napominje da će zbog nepredvidivih budžetskih prihoda prioritet biti racionalizacija troškova budžetskih korisnika.
 
- Ušteđena sredstva od smanjenja rashoda putovanja i reprezentacije biće ulagana u programe za mlade, zapošljavanje, izgradnju komunalne infrastrukture i uređenje  industrijskih zona – kaže Spirić.
 
Prema njegovim rečima, ukidanjem određnih komunalnih taksi koje su podržale  lokalne samouprave u cilju rasterećivanja privrede, umanjeni su i lokalni fiskalni prihodi. 
 
- Istorijski najveće predložene budžete imaće Direkcija i Uprava Banje, nosioci izgradnje komunalne infrastrukture, što je preduslov za dolazak investitora – kaže Spirić.  
 
I Branimir Stojančić, portparol Veća, kazao je da će 2013. biti godina štednje. 
 
On je najavio da će po konkursu koji će grad finansirati nezaposleni starosti do 35 godina sa prosekom studiranja od 8,5 obavljati već od 31. januara stručnu praksu u gradskim preduzećima. 
 

Budžet će do 1. novembra morati da uđe u skupštinsku proceduru a do 20. decembra i da bude usvojen.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: