Novi dom, nova nada: Fondacija Ana i Vlade Divac sa porodicom Tasković u njihovoj novoj kući kod Vranja

Lokalne vesti - Sreda 21.02.2024 - 09:46

Tomislav i Sanja Tasković, sa ćerkama Anđelom i Milicom, od nedavno žive u novom domu nadomak Vranja, u kom imaju sve uslove za dostojanstven i udoban život. Kuća u koju se porodica nedavno uselila kupljena je zahvaljujući donatorskoj akciji koju je pokrenula Fondacija Tamara Misirlić a kojoj su se pridružili estradna umetnica Dragana Mirković i Fondacija Ana i Vlade Divac.

Foto:Promo Foto:Promo
Danas je porodica Tasković ponosno ugostila u svom novom domu predstavnike Fondacije Ana i Vlade Divac.
 
„Srećni smo što imamo novi dom. Sada imamo sve uslove za dobar život. Blizu su nam i prodavnica i apoteka, gradskim autobusom možemo brzo da stignemo u Vranje, a nadamo se da ćemo uskoro da nađemo i neki posao“, rekao je Tomislav.
 
Do pre mesec dana, porodica Tasković živela je u zabačenom selu Lepčince, na vrhu planine Vučica, u veoma lošim uslovima, bez kupatila, sa oronulim zidovima i plafonom koji je često prokišnjavao, i bez puta kojim bi mogli da stignu do nekog većeg sela ili do Vranja. Sada, Anđela i Milica imaju svoju sobu, a majka Sanja ne mora više da pere veš ručno jer ima veš mašinu. Uz novu kuću imaju i poljoprivredno imanje pa će moći da nastave da se bave poljoprivredom, a blizina Vranju i redovan autobuski saobraćaj omogućiće ćerki Milici da nađe posao.
 
„Najradosnija sam jer imam svoju sobu u kojoj mogu da radim domaće zadatke, a u školu sada idem autobusom, ne moram da pešačim kao nekada“, rekla je ćerka Anđela.
 
Donatorskoj akciji za prikupljanje 25.000 evra za kupovinu kuće porodici Tasković priključilo se mnogo građana i organizacija.
 
„Nama je važno da se što više organizacija i pojedinaca, čak i poznatih ličnosti, uključuje u humanitarne akcije, jer zajedno možemo najbolje da pomognemo onima koji su najugroženiji. Ova akcija upravo to pokazuje - kako moć zajedništva stvara nadu za celu porodicu i celo društvo. Ovom prilikom bih i da se zahvalim našoj dugogodišnjoj donatorki Anki Erne uz čiju donaciju je i omogućeno učešće u ovoj akciji“, rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac tokom posete porodici Tasković.
 
„Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim Fondaciji Ana i Vlade Divac, Dragani Mirković i svim ostalim organizacijama i pojedincima koji su se priključili i pomogli nam da obezbedimo porodici normalan i pristojan život. Ovo je poseban dan koji obeležava novi početak i svetlu budućnost porodici Tasković” rekla je Tamara Misirlić.
 
Fondacija Ana i Vlade Divac, već više od 16 godina predano pomaže najsiromašnijim porodicama širom Srbije kroz donacije za rekonstrukciju ili izgradnju kuća, i nabavku drugih potrepština. Do sada je uz pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac više od 750 porodica širom Srbije dobilo krov nad glavom. Pored humanitarne pomoći i promocije filantropije, Fondacija takođe uspešno vodi projekte podrške zajednicama kao i projekte usmerene ka ekonomskom osnaživanju ranjivih grupa i podsticanju zapošljavanja.
 
Više o Fondaciji Ana i Vlade Divac možete da pogledate na www.divac.com
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: