Novi krug BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA

Lokalne vesti - Petak 18.05.2018 - 09:47

U Zdravstvenom centru i Opštoj bolnici u Vranju, u nedelju, 20. maja, na inicijativu Ministarstva zdravlja, organizovaće se novi krug besplatnih preventivnih pregleda.

Pregledi i bez overenih knjižica. Foto: S.Tasić/OK Radio Pregledi i bez overenih knjižica. Foto: S.Tasić/OK Radio

U ovom krugu, lekari ZC Vranje sprovodiće internističke i preglede melanoma - mladeža, kao i laboratorijske analize holesterola i triglicerida.

Pregledi će se obavljati u periodu od 8 do 16 časova u Internističkom dispanzeru DZ - a, kao i na odeljenju dermatovenerologije, a uzorci za analizu uzimaće se i u bolničkoj laboratoriji od 8 do 12 časova, bez prethodnog uzimanja hrane onih koji daju uzorak za analizu.

Prilikom ovih pregleda nije potrebno zakazivanje, a pacijenti ne moraju da imaju overenu zdravstvenu knjižicu.

Cilj Ministarstva zdravlja je da se zdravstvene ustanove približe osiguranicima, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje populacije, a praksa je da se preventivni pregledi sprovode svakog meseca.
 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: