Novi vid START-AP PODRŠKE preduzetnicima i samozapošljavanju FOTO

Lokalne vesti - Petak 22.11.2019 - 14:47

Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga je u petak u prostorijama HK Jumko u Vranju održala prezentaciju Programa promocije preduzetništva i samozapošnjavanja.

Popović: Privredna komora daće maksimalnu podršku i pomoć FOTO: G. Mitić/OK Radio Popović: Privredna komora daće maksimalnu podršku i pomoć FOTO: G. Mitić/OK Radio
Program sprovodi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjem, u saradnji sa Ministarstvom privrede i Fondom za razvoj Republike Srbije, uz podršku Nemačke razvojne banke (KfW) i Privredne komore Srbije, kao implementacionog partnera.
 
Cilj programa je podsticaj razvoja preduzetništva kroz objedinjenu podršku za osnivanje novih privrednih subjekata, kao i podsticaj samozapošljavanja i doprinos održivom razvoju i stvaranju novih radnih mesta u Srbiji. 
 
Kako je istaknuto na prezentaciji, program obuhvata sve ključne aspekte podrške neophodne za uspeh start-ap projekata: obuku za izradu poslovno-investicionog plana, povoljne bankarske kredite, partnera u projektu.
 
Takođe, obezbeđene su i garancije za kredite banaka partnera, kao i bespovratna sredstva korisnicima koji isplate kredit u iznosu od 20 odsto investicije.
 
Povoljni bankarski krediti u maksimalnom iznosu od 3,6 miliona dinara dodeljivaće se za finansiranje investicija, kao i za obrtna sredstva, uz povoljne uslove otplate i niže kamatne stope.
 
Ovo je sasvim novi vid start-ap podrške preduzetnicima i samozapošljavanju, jer su u program uključene i poslovne banke, a Privredna komora pomaže u implementaciji, rekao je direktor Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Branislav Popović.
 
- Privredna komora će održati petodnevnu obuku za sve zainteresovane, davaće pomoć oko dokumentacije, kao i svaku drugu pomoć oko plasmana, nabavke ili naplate - istakao je Popović.

Foto Galerija

Novi program za početnike u biznisu

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: