Novi ZAKUPCI konačno PREUZELI HAREMLUK

Lokalne vesti - Četvrtak 03.08.2017 - 10:37

U sredu je u Vranju izvršena primopredaja zgrade Haremluka između novih zakupaca i republičke Direkcije za imovinu, potvrdio je OK Radiju direktor Narodnog muzeja Saša Stamenković.

Haremluk preuzet u poslednji čas? FOTO OK Radio Haremluk preuzet u poslednji čas? FOTO OK Radio

Prema raspoloživim informacijama, objekat su zakupili vranjski privatni preduzetnici Dragan Golubović Golub i Saša Zlatanović.

Golubović je bio dugogodišnji šef obezbeđenja u „Simpu“, a bavi se i privatnim biznisom.

Zlatanović je vlasnik poznatog vranjskog restorana „Kod bake na ručak“.

OK Radio je Direkciji za imovinu prošle sedmice uputio zvaničan dopis sa molbom za informacije o ovoj transakciji, ali do danas odgovor nije stigao.

Nezvanično, mesečni zakup „Haremluka“ iznosi 2.000 evra.

- Izvršena je primopredaja između zakupaca i predstavnika Direkcije za imovinu, predati su im ključevi i trebalo bi da oni sada krenu u raščišćavanje objekta, koji je potpuno zapušten – kaže Stamenković.

Preuzimanje Haremluka je došlo u poslednji čas, jer je ovaj, nekada reprezentativni objekat, bio duže vreme bio prepušten zubu vremena i divljanju huligana.

U Haremluk je pre samo nekoliko dana provaljeno po ko zna koji put, kada su još uvek nepoznati počinioci, potpuno razvalili jedan od stražnjih prozora.

Novi zakupci će, pored raščišćavanja smeća, izdžikljalog rastinja u dvorištu i šuta, morati i podosta da ulože u rekonstrukciju ovog objekta, koji je pod zaštitom države.

Prema uslovima javnog konkursa za zakup, svi troškovi adaptacije padaju na teret zakupca.

Svi radovi u zgradi Haremluka, moraće da se odvijaju uz saglasnost stručnjaka iz Zavoda za zaštitu spomenika iz Niša.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: