Novina na ulicama Vranja: VIDEO PAUK rešava nepropisno parkiranje za pet minuta

Lokalne vesti - Četvrtak 08.10.2020 - 10:03

Vranje će uskoro dobiti efikasan sistem za rešavanje problema nepropisnog parkiranja, takozvani „video pauk“.

Sistem bi mogao da profunkcioniše za mesec dana FOTO: D. Ristić/OK Radio Sistem bi mogao da profunkcioniše za mesec dana FOTO: D. Ristić/OK Radio
Direktor vranjskog „Parking servisa“ Marjan Stanković kaže da se finaliziraju dogovori sa Gradskom upravom i Policijskom upravom Vranje o uvođenju novog sistema. 
 
Dobar deo opreme je već nabavljen i sada se radi na prilagođavanju softvera, u čemu im pomažu kolege iz niškog „Parking servisa“, gde ovaj sistem uveliko funkcioniše.
 
- Uz "pauk" vozilo će ubuduće ići naš radnik koji fotografiše nepropisno parkirano vozilo i šalje sliku pripadniku saobraćajne policije u takozvanoj "video sobi" koji odmah donosi rešenje ukoliko je neophodno uklanjanje
 
Rešenje se štampa u "pauk" vozilu, ostavlja na vetrobransko staklo nepropisno parkiranog vozila i odmah se pristupa uklanjanju – pojašnjava Stanković.
 
Ceo postupak ne traje više od 5-6 minuta i to bi trebalo da unapredi rad „Parking servisa“, ali i da efikasnije uvede red u saobraćaj u Vranju.
 
Stanković navodi i da će u prvo vreme akcenat biti na obaveštavanju vozača i preventivnom delovanju, prvenstveno u centru Vranja, dok će kasnije ovaj sistem biti primenjen u celom gradu, kao i po prijavama građana.
 
U „Parking servisu“ procenjuju da bi sistem mogao da profunkcioniše već za mesec dana, a investicija će biti vredna ne više od 3.000 evra.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Posten
08.10.2020. , 12:02
A zasto Marijan naredjuje radnicima parking servisa da njemu ne pisu kazne? Cist olos katastrofa sa parking na pijac promasaj zivi!!! Da li ce tako radnici slikati i negovo vozilo,vozilo na djosu,na zupe,na denzija itd? Bruka ste za grad!!! Gonzi menjaj covece ne cekaj da te olosi kvare