Novinarka iz Vranja Dejana Cvetković dobila prvu nagradu Poverenika u kategoriji štampani mediji

Lokalne vesti - Petak 17.11.2023 - 09:24

Sedma regionalna konferencijia Poverenika za zaštitu ravnopravnosti koja se održava na Međunarodnidan tolerancije, 16. novembra posvećena je diskriminaciji starijih osoba.

Foto: FB Foto: FB

Na konferenciji su uručene godišnje medijske nagrade za toleranciju, a prvo mesto u kategoriji štampani mediji dobila je dopisnica JUGpress-a Dejana Cvetković za tekst ,,Kako do mesta u Sigurnoj kući” koji je objavljen u nedeljiku Vreme.

 

Ovogodišnja konferencija posvećena je borbi protiv diskriminacije starijih osoba sa ciljem da se ispitaju i predlože konkretni načini delovanja tela za ravnopravnost, kao i ostalih društvenih aktera kako bi se stvorili uslovi za ravnopravan tretman i kvalitet života starijih.

 

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković istakla je da ejdžizam, odnosno diskriminacija na osnovu starosnog doba pogađa sve veći broj ljudi preteći da postane dominantan oblik diskriminacije u 21. veku.

 

Na otvaranju konferencije su govorili i šef Misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu i Vladanka Miskin iz Saveza penzionera Srbije. Konferencija je okupila čelnike i predstavnike institucija za ravnopravnost iz Albanije, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Slovenije, kao i predstavnike nevladinog sektora, međunarodnih organizacija i naučnih institucija.

 

Imajući u vidu značaj medijskog izveštavanja o temama diskriminacije i ravnopravnosti, Prof. dr Ivana Krstić predstavila je novi priručnik za novinare i novinarke „Diskriminacija i ravnopravnost“.

 

Medijske nagrade dodelili su Poverenik i Misija OEBS-a u Srbiji.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: