Novo suđenje, za novo krivično delo, Dejanu Nikoliću Kantaru odloženo

Lokalne vesti - Ponedeljak 26.09.2022 - 16:45

Suđenje Dejanu Nikoliću Kantaru, koje je bilo zakazano za ponedeljak, u predmetu u kojem je oštećena M. V., nije održano zbog toga što okrivljeni Nikolić „nije mogao da bude sproveden iz Okružnog zatvora u Beogradu“, u kojem se trenutno nalazi u pritvoru.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio
Podsećamo da je Osnovno javno tužilaštvo u Vranju podnelo optužni predlog protiv Dejana Nikolića zbog postojanja osnovane sumnje da je „u periodu od 28.12.2020. godine do 28.03.2021. godine u Vranju, u stanju uračunljivosti, sa umišljajem, ugrozio sigurnost oštećene V. M. iz Vranja, pretnjom da će napasti na njen život ili telo, na način što je sa mobilnog telefona, na mobilni telefon oštećene, uputio pretnje „razvaliću ti stan kurvo, udaviću te, napraviću ti haos, sedi mirna, nemoj da dosađuješ, droljo, smrdlo samo te čekam, ćao zaboravi, a ti ćeš da patiš dok si živa smrdlo prokleta“.
 
Takođe, dana 14.02.2021. godine sa mobilnog telefona, na mobilni telefon oštećene uputio pretnju „.*baću ti sve što imaš, ako me samo još jednom pozoveš droljo šiptarska“ i dana 28.03.2021. sa mobilnog telefona … na mobilni telefon oštećen uputio pretnju „za ono što si rekla to ćeš ceo život da patiš, niko na ovom svetu neće da ti pomogne,“ izazivajući osećaj straha i ugroženosti kod oštećene, pri čemu je bio svestan da je njegovo delo zabranjeno i hteo njegovo izvršenje, čime je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti iz člana 138. st. 1 Krivičnog zakonika“. 
 
U optužnom predlogu nalazi se niz pretnji i tvrdnji o nasilju nad oštećenom M. V. i osporavanje od strane optuženog Dejana Nikolića.
 
U protekla tri meseca, Dejanu Nikoliću se sudi u sudu u Vranju zbog pretnji vlasnici i zaposlenima u OK Radiju, zbog pretnji načelniku Policijske uprave Vranje, zbog pretnji bivšoj devojci M.V., a u međuvremenu je ponovio pretnje vlasnici i zaposlenima u OK Radiju tokom suđenja, kao i stražaru u Centralnom zatvoru. 
 
Očekuje se da tužilaštvo podigne optužni predlog i u ovom slučaju. 
 
Kada je reč o pretnjama M. V., zanimljivo je da tužilac traži uslovnu osudu sa utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od šest meseci, sa vremenom proveravanja od 2 godine. 
 
U prilogu je optužni predlog iz kojeg se može videti priroda počinjenih krivičnih dela i veoma jasan raskorak između predložene sankcije i onoga što je učinjeno. 
 
Ovakva kaznena politika je više ohrabrujuća nego što ima odvraćajuću preventivnu ulogu. 
 
Naročito kada je reč o višestruko kažnjavanoj osobi, koja svakim svojim novim činjenjem govori da ne samo da krivične sankcije nisu imale pozitivno delovanje, već upravo da svaki proces multiplikuje broj krivičnih dela.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Dusan
27.09.2022. , 02:29
Sprema lazni svedoci Jocu,Peru i Jelenu.Dzabe se trudis i uvlacis ih u provaliju.