NOVO U KLINICI MAJA: snimanje očnog dna kod beba najsavremenijim RetCam aparatom

Lokalne vesti - Petak 27.01.2023 - 14:35

Razvoj oftalmologije je konstantno upotpunjen novim tehnološkim dostignućima, a Klinika Maja kao lider ove oblasti prati sve inovacije.

Foto:Promo Foto:Promo
U delu dijgnostike Klinika Maja uvodi snimanje najsavremenijim RetCam aparatom. Radi se o kameri koja prati promene očnog dna kod beba, omogućava da na savremen način, bez maltretiranja roditelja i deteta, dobijemo pouzdane rezultate o promenama na očnom dnu.
 
Šta je RetCam i čemu služi?
 
RetCam je kontaktna kamera koja pruža tačan uvid u stanje očnog dna deteta i omogućava postavljanje precizne dijagnoze i praćenje daljeg toka. S obzirom da beba ne može ukazati na potencijalne probleme, niti ih roditelji mogu znati, zahvaljujući ovom pregledu kako roditelji, tako  i oftalmolozi, odmah dobijaju tačne informacije i lečenje otpočinje na vreme.
 
Osvetljenje i ultra široko vidno polje su dve najbitnije karakteristike  RetCam aparata. Zahvaljujući njima, nije potrebna saradnja bebe, ona se tokom pregleda ponaša potpuno prirodno i može slobodno da mrda, a naši lekari u datim okolnostima dobijaju jasne fotografije. Ovako dobijene slike u boji pružaju veću sigurnost u proceni stanja i omogućavaju konsultaciju među oftalmolozima, što do skoro nije bilo izvodljivo.
 
Kome je pregled na RetCam aparatu neophodan?
 
Ovom pregledu se posebno moraju podvrgnuti:
 
• Prevremeno rođene bebe;
• Deca iz rizične trudnoće;
• Deca iz blizanačke trudnoće;
• Deca dobijena veštkom oplodnjom.
 
Pregled se savetuje i potpuno zdravim bebama jer može biti od presudnog značaja u pravovremenom otkrivanju očnih bolesti. Oči se kod beba razvijaju od rođenja do treće godine živote, zato je oftalmološki pregled obavezan u prvoj godini i spada u redovan sistematski pregled deteta. Sada taj pregled možemo upotpuniti snimcima očnog dna zahvaljujući RetCam aparatu i Klinici Maja koja nastavlja da drži korak sa svetskom oftalmologijom.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: