Novooboleli mahom mlađi ljudi: Poslednjih dana KORONU uvozimo iz Beograda

Lokalne vesti - Četvrtak 22.07.2021 - 10:45

Tokom ovog meseca na preglede u Kovid ambulantu u Vranju se pretežno javljaju mlađi, radno angažovani ljudi, kažu iz Zdravstvenog centra Vranje.

Klinička slika vakcinisanih je lakša FOTO: ZC Vranje Klinička slika vakcinisanih je lakša FOTO: ZC Vranje
Koordinatorka Kovid ambulante, dr Stefana Mladenović, kaže da su se tokom ovog meseca na preglede javljali mlađi, radno angažovani ljudi koji su delimično vakcinisani.
 
Njihova kliničkim slika je mahom lakšeg oblika, sa kašljem suvog tipa, kijavicom, bolovima u grlu, sa sporadičnim temperaturama koje su i inače karakteristične za ovaj period.
 
- Poslednjih nekoliko dana, anamnezom smo utvrdili da su se pacijenti koji su pozitivni na korona virus zarazili u Beogradu.
 
S obzirom na pojavu novih sojeva virusa, u vreme kada su aktuelna putovanja, u obavezi smo da pomno pratimo epidemiološku mapu u našoj zemlji i okruženju i da vodimo računa o tome gde je pojačana cirkulacija virusa
 
To je i istovremeno signal za sve nas da pojačamo vakcinaciju i mislim da smo na pravom putu jer svest o kolektivnoj odgovornosti opet jača što znači da su naši građani razumeli sve naše apele i poruke u tom smeru - ocenila je dr Stefana Mladenović.
 
U periodu od 1. do 20. jula, u Kovid ambulanti ZC Vranje pregledano je 764 pacijenata, urađeno je 489 laboratorijskih analiza i 176 rentgenskih snimaka
 
U istom periodu antigenski je testirano 536 osoba, PCR test je rađen za 23 osobe, urađen je 101 serološki test, gde je potvrđeno prisustvo virusa kod 69 osoba.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: