NSZ dodelila sertifikate ZAVARIVAČIMA

Lokalne vesti - Sreda 23.10.2019 - 10:15

Vranjska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje od juna do septebra organizovala je obuku za zavarivače, koju je uspešno završilo pet lica sa evidencije NSZ.

Projekat realizovan uz podršku EU. Foto: G.Mitić/OK Radio Projekat realizovan uz podršku EU. Foto: G.Mitić/OK Radio

Njima su u prostorijama filijale NSZ svečano dodeljeni sertifikati i atesti.

Tromesečna obuka za zavarivače
, koju je NSZ organizovala u saradnji sa Akademjom Oksford i Mokrogorskom školom menadžmenta, podrazumevala je 360 časova, od kojih 120 časova teorijske i 240 časova praktične nastave.

Svi polaznici sa uspehom su položili završni test i na osnovu toga dobili sertifikat.

Filijala NSZ iz Vranja pratiće radni status polaznika šest meseci nakon obuke, kako bi se utvrdili konačni efekti ove mere za smanjenje nezaposlenosti.


Obuka za zavarivače sprovedene u okviru projekta „EU podrška Nacionalnoj službi za zapošljavanje“, direktnom grantu koji je Evropska unija dodelila NSZ i kroz koji se uspešno sprovode obuke na zahtev poslodavca, subvencije za otvaranje novih radnih mesta, subvencije za samozapošljavanje i obuke za potrebe tržišta rada.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: