Obaveštenje medijima o istraživanju potreba mladih “Šta ti treba da ga u Vranje nema”

Lokalne vesti - Ponedeljak 11.12.2023 - 10:52

Cilj ovog istraživanja je da dodatno ispita potrebe mladih u Vranju u oblasti neformalnog obrazovanja i kvalitetetnog provođenja slobodnog vremena, kako bi se osiguralo da prvi program Omladinskog centra odgovara na ove potrebe i sama ustanova bude prilagođena mladima u Vranju.

Foto:Promo Foto:Promo
Nakon dijaloga mladih sa donosiocima odluka u novembru 2022. godine na inicijativu mladih pokrenut je proces uspostavljanja ustanove Omladinski centar. Kako u Vranju ne postoji istorijat ovakvih ustanova za mlade, strateški je važno da pored obezbeđivanja prostora i logistike Omladinski centar ima i adekvatan program, prilagođen potrebama mladih.
 
Ovo istraživanje namenjeno je mladima od 15 do 30 godina.
 
"Fokus grupe su najčešća tehnika kvalitativnih istraživanja, koja predstavlja diskusiju na određenu temu, koja se odvija na neformalan način u grupi od 6 do 10 ljudi okupljenih da bi izrazili svoja mišljenja i ideje u vezi sa nekom zadatom temom. Grupu vodi moderator, koji je posebno pripremljen za određeni projekat i koji usmerava razgovor." Očekivano vreme trajanja foksu grupi je 90 minuta.
 
Fokus grupe biće održane u Vranju 16 i 17. decembra, dok će precizna satnica i mesto održavanja biti saopšteno izabranim učesnicima. Takođe, svaki odabrani učesnik fokus grupe dobija poklon vaučer od 2000 dinara za tehničku opremu kao zahvalnost za dati doprinos poboljšanju položaja mladih u Vranju.
 
Rok za prijavu ušečća je 11. decembar do ponoći. – danas je poslednji dan za prijavu
 
Link za prijavu.
 
Istraživanje potreba mladih Šta ti treba da ga u Vranje nema se odžava u okviru projekta "Mladi u Centru" koji realizuje udruženje Aktivisti iz komšiluka sa ciljem da pruži podršku uspostavljanju Omladinskog centra u Vranju. Rad udurženja podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.
 
OVAJ MEDIJSKI SADRŽAJ JE SUFINANSIRAN IZ BUDžETA GRADA VRANjA.
STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE
ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: