Obaveštenje o ostvarivanju prava na naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva

Lokalne vesti - Četvrtak 16.09.2021 - 10:58

U skladu sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, svi korisniici koji su od 01. jula 2018. godine ostvarili pravo na naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta, prava na ostale naknade po osnovu rođenja i nege deteta i posebne nege deteta - imaju pravo da traže od nadležnog organa, odnosno Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave, izmenu pojedinačnog rešenja.

FOTO: S.Tasić/OK Radio FOTO: S.Tasić/OK Radio

Pravo na pripadajuće iznose, razlike naknade zarade za vreme porodiljskog odsustva, imaće porodilje čija je naknada zarade u periodu korišćenja porodiljskog odsustva utvrđena u bilo kom iznosu koji je manji od iznosa minimalne zarade na dan podnošenja zahteva.

Rok za podnošenje zahteva za izmenu pojedinačnog akta-rešenja  je šest meseci, i ističe 7. novembra 2021.godine.


Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Odeljenju za društvene delatnosti – Odseku za društvenu brigu o deci.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: