Obeležen Dan oslobođenja Vranjske Banje

Lokalne vesti - Nedelja 27.01.2019 - 11:15

Vranje - Povodom obeležavanja 141. godišnjice oslobođenja od turske vladavine, u Vranjskoj Banji je održana svečana sednica na kojoj su dodeljena najviša priznanja.

Sa svečanosti FOTO: vranje.org.rs Sa svečanosti FOTO: vranje.org.rs
Predsednik Gradske opštine Dragan Sentić rekao je da “građani Banje obeležavaju današnji dan zahvaljujući onima koji su dali svoje živote za slobodu zemlje”.
 
On je dodao da je osnovni cilj rukovodstva Vranjske Banje stvaranje uslova za bolji život svih njenih građana, ističući rezultate u prethodnoj godini. 
 
Govoreći o značajnom datumu, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da je "ljudska i moralna dužnost nas potomaka da se sećamo svih junaka, čija krv je iscrtala granice naše otadžbine i slobodu juga Srbije”. 
 
On je rekao i da Vranjska Banja može biti zamajac napretka našeg kraja, tako da su napori gradskog rukovodstva usmereni su na jačanje potencijala, atraktivnosti i lokalnih kapaciteta najtoplije banje u Evropi.
 
- Našu opredeljenost dokazuju milionska ulaganja za završetak višenamenske balon sale i zatvorenog bazena
 
Time smo postavili jake temelje kojima realizujemo snove meštana o razvoju ove kraljevske banje kroz sport i turizam
 
Podrškom države i resornih ministarstava u planu je rekonstrukcija O.Š. „Predrag Devedžić“, kao još jedan korak u stvaranju boljih uslova za sticanje znanja.
 
Vredno radimo i planiramo nove poduhvate, poput revitalizacije puta do brane Prvonek. Uveren sam da je vreme novih šansi pred nama - istakao je gradonačelnik.  
 
Na osnovu odluke Skupštine gradske opštine, Specijalno javno priznanje “26. januar” pripalo je Marti Bulatović, za osvojenu Specijalnu nagradu na Svetskom takmičenju mladih naučnika, kao najmlađi naučnik. 
 
Javna priznanja “26. januar” pripala su Ratki Veljković, učiteljici OŠ “Predrag Devedžić” i Katarini Tasić, đaku generacije osnovne škole u Korbevcu. 
 
U programu su nastupili učenici i hor OŠ “Predrag Devedžić”.

 

 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: