Obeležen Dan zastave

Lokalne vesti - Četvrtak 28.11.2013 - 15:57

Vranje - Sednica Skupštine povodom obeležavanja Dana zastave, nacionalnog praznika Albanije, održana je u četvrtak u Preševu.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Sednica je počela minutom ćutanja i odavanjem pošte nastradalim pripadnicima bivše Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe i intoniranjem albanske himne.

Povodom nacionalnog praznika Albanije na zgradi Skupštine Preševa istaknuta je albanska zastava i crveni pano na kome je crnim slovima ispisano "Vratite nam spomenik".

Potpredsednik opštine Skender Destani je istakao da je ovo, istovremeno, proslava Dana zastave i jedna vrsta protesta, jer se već godinama vode razgovori sa Vladom Srbije u vezi rešavanja problema i upotrebe nacionalne zastave stanovnika albanske nacionalne manjine kojih u Preševu, Bujanovcu i Medveđu ima oko 50.000.

- Srbija za svoje građane može da uradi ono što je do juče bilo nezamislivo u Albaniji, a svojim građanima albanske nacionalnosti to ne dozvoljava - rekao je Destani.

Na zgradi škole, prema rečima Destanija, okačena je nacionalna zastava i grb Srbije i pored nje, nacionalna zastava i grb Albanije, dodajući da "to Albaniji ne smeta, a Srbiji ovde smeta".

On je dodao da će Albanci sa juga Srbiji ostvariti pravo isticanja nacionalnih simbola Albanije, pored simbola države Srbije, što će, prema njegovom mišljenju, biti pravo rešenje za Srbe i Albance i da "drugog puta nema".


Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: