Obeležena 103. godišnjica Ristovačkog stradanja

Lokalne vesti - Ponedeljak 18.05.2020 - 14:38

Predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković, pomoćnik gradonačelnika Saša Pešić i gradska većnica Zorica Jović položili su venac na Spomenik palim ratnicima od 1912. do 1918. godine u Ristovcu, čime je obeležena 103. godišnjica Ristovačkog stradanja.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs

- U ime rukovodstva grada Vranja danas smo položili venac na ovo spomen obeležje i pokazali da nismo zaboravili pretke koji su se borili za slobodu srpskog naroda.

Ovde smo da podsetimo na junake i učesnike Topličkog ustanka koji su se herojski borili protiv okupatora, braneći slobodu, dostojanstvo i čast - rekao je predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

On je dodao i da su važni datumi tu da nas podsete da domovinu treba voleti i čuvati, pamtiti istoriju i negovati slobodarsku tradiciju srpskog naroda, ali i da bismo pokazali da se narod, zemlja i identitet mogu čuvati i braniti odgovorno, diplomatski i mudrom politikom.  

Ovaj datum, 18. maj, kada je stradao veliki broj žitelja ovog kraja obeležen je shodno okolnostima u kojima smo se našli usled epidemije  izazvane koronavirusom.

Obeležavanju ovog važnog datuma prisustvovali su i predstavnici MZ Ristovac.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Mladi Ristovčani
18.05.2020. , 18:17
Hoćete li makar jednom u ove 103 godine da kažete ko je streljao 53 muške glave u Ristovcu? Streljali su ih BUGARSKI okupatori i time počinili najgori mogući zločin jer su meštani optuženi da su skrivali komite Koste Pećanca. U znak poštovanja prema Ristovačkim mučenicima, bar jednom kažite ko je počinio ovaj veliki zločin.