OBELEŽENA 79.GODIŠNjICA FORMIRANjA 8.SRPSKE UDARNE BRIGADE U TRGOVIŠTU

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.03.2023 - 11:47

Dana 08.03.2023.godine Trgovište je obeležilo 79 godina formiranja Osme srpske udarne brigade.

Foto:Opština Trgovište Foto:Opština Trgovište
Najpre je , u prisustvu velikog broja građana i brojnih gostiju, upriličeno okupljanje kraj spomenika na mestu formiranja brigade. Minutom ćutanja odata je počast svim poginulim borcima Osme srpske brigade.
 
Vence i cveće položile su delegacije opštine Trgovište na čelu sa  predsednikom Nenadom Krstićem, Vlade Republike Srbije na čelu sa državnim sekretarom u Ministarstvu građevinarstva Draganom Stevanovićem i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Republike Srbije, poštu su odali i predstavnici MUP-a Trgovište, SUBNOR-a Vranje, SUBNOR-a Trgovište, SUBNOR-a  mesne zajednice Batrovci, predstavnici Ujedinjene srpske zajednice Kumanovo i opštine Kriva Palanka.
 
U nastavku obeležavanja održana je svečana akademija u Domu kulture kojoj su prisustvovale brojne zvanice uključujući i Ministra državne uprave i lokalne samouprave Aleksandra Martinovića. Na svečanoj akademiji najpre o borbenom putu predaka i njihovoj hrabrosti govorio je predsednik Subnor-a  mesne zajednice Batrovci Zoran Dragosavljević.
 
Ovom prilikom dodeljene su zahvalnice za saradnju i doprinos u očuvanju istorije kao i za svrsishodnu pomoć koju opština dobija radi lakšeg funkcionisanja.
 
Predsednik opštine Nenad Krstić uručio je zahvalnicu Ministru državne uprave i lokalne samouprave Aleksandru Martinoviću i predsedniku Subnor-a mesne zajenice Batrovci Zoranu Dragosavljeviću. U ime nagrađenih obratio se ministar Aleksandar Martinović.
 
Ovom prilikom prikazan je i film o borbenom putu Osme srpske udarne brigade.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: