Obilni sneg, olujni vetar i snežna mećava pogodiće Srbiju: Živa u termometru pašće i 15 stepeni ispod nule

Lokalne vesti - Petak 03.02.2023 - 10:09

Zima se u Srbiju vraća na velika vrata. Ovih dana kiša je veoma česta pojava u nižim predelima, dok sneg pada na planinama, a večeras se očekuje i da bude obilan, da padne i do 20 centimetara.

Foto:OK radio, S.Tasić Foto:OK radio, S.Tasić
 
U noći između petka i subote i u subotu u brdsko-planinskim predelima Srbije očekuju se nove obilnije količine snega, naročito na planinama južne i jugozapadne Srbije. Očekuje se da padne dodatnih 10 do 20 cm snega, a u pojedinim predelima palo bi i više snega.
 
Duvaće jak, na udare i olujni severozapadni vetar, pa se očekuju snežna vejavica i mećava. Ovakva vremenska situacija biće potencijalni problem na putevima, pa se preporučuje obavezna upotreba zimske opreme i lanaca. Ponegde se očekuju i nanosi, što bi moglo da dovede do prekida u saobraćaju.
 
Temperatura će biti u minusu, a dodatni osećaj hladnoće biće pojačan već napomenutim vetrom.
 
Dobra vest je da će padavine u subotu tokom večeri i u nedelju ujutro postepeno slabiti, a u nedelju tokom dana i prestati, a očekuje se i slabljenje vetra.
 
Sa prestankom snega, na planinama će dodatno zahladneti, jer se sa severoistoka očekuje prodor veoma hladne vazdušne mase.
 
U ponedeljak ujutro na višim planinama očekuju se temperature i niže od -10°C, lokalno i niže od -15°C, a u prilog tome ići će veće izručivanje vazduha, zbog suvog, pa i vedrijeg vremena.
 
U nastavku sledeće sedmice sneg će povremeno padati na planinama, uz veoma hladno vreme i ledene dane.
OK Radio,Rhmz

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: