Obimna sednica Gradskog veća

Lokalne vesti - Utorak 03.06.2014 - 12:42

Procenjena šteta od nedavnih obilnih padavina koje su Vranju pričinile štetu na poljoprivrednom zemljištu i infrastrukturi iznosi nešto više od 14 miliona dinara, rečeno je na 84. sednici Gradskog veća.

Štetu je najvećim delom pretrpelo poljoprivredno zemljište sa zasadima koje je potopljeno na površini od oko 200 hektara.

Porptarol Gradskog veća, Branimir Stojančić, podsetio je da Ministarstvo za infrastrukturu nije nadoknadilo ni dinar štete gradu nastale 2010. godine ,kada je u periodu od februara do maja meseca Vranje bilo pogođeno jakim nevremenom, a procenjena šteta iznosila oko 272 miliona dinara.

Vranje je za poplavljena područja na teritoriji Srbije, usled izlivanja reka, uplatilo blizu sedam miliona dinara na namenski predračun Vlade Srbije, a iz budžeta je u tu svrhu izdvojeno oko 3 miliona dinara.

Prema izveštaju o stanju javnog reda i mira koji je iznet pred članove Gradskog veća bezbedonosna situacija u 2013. može se okarakterisati kao povoljna , jer je u odnosu na 2012. smanjena stopa izvršenja krivičnih prekršaja po svim osnovama za 12,85 odsto.

Iako je usvojen izveštaj poslovanja Apoteke za 2013. i plan rada za 2014. godinu, grad će oformiti radnu grupu koja će imati za zadatak da utvrdi pravo stanje u ovoj javnoj ustanovi, jer po nekim pokazateljima postoje određeni gubitci i manjkovi u radu u prethodnim godinama.

Grad je namenio 1.200.000 dinara za potrebe vantelesne oplodnje koji će ravnomerno biti raspodeljeno za šest životnih partnera sa teritorije grada .

Iz budžeta će biti izdvojeno i 40.000 dinara finansijske podrške lokalnom metal bendu za potrebe odlaska na festival u Zadru.

Usvojene su analize pokazatelja zdravstvenog stanja Vranja u 2013. i predlog mera za poboljšanje istog, kao i Izveštaj o kretanju malignih bolesti u periodu od 2000. do 2011. godine.

Između ostalog je i prihvaćen  predlog Rešenja o obrazovanju Radne grupe za programsko budžetiranje, Formular o socijalno povoljnom i pristupačnom stambenom modelu za poboljšanje stanovanja Roma i osteljivog stanovništva.

autor: Milan Zdravković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: