Objavljen javni poziv za STRUČNU PRAKSU, poznato ko ima pravo i kako da konkuriše

Lokalne vesti - Četvrtak 21.10.2021 - 11:38

Grad Vranje i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su Javni poziv za realizaciju mera stručne prakse u 2021. godini.

Uvek veliko interesovanje za stručnu praksu FOTO: OK Radio Uvek veliko interesovanje za stručnu praksu FOTO: OK Radio
Stručna praksa podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenog za samostalan rad u struci za koju je stečeno odgovarajuće obrazovanje, radi obavljanja pripravničkog staža, odnosno sticanja uslova za polaganje stručnog ispita, kada je to zakonom, odnosno pravilnikom predviđeno kao poseban uslov za samostalan rad u struci. 
 
Stručna praksa se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa.
 
Tokom trajanja programa stručne prakse Grad Vranje preko Nacionalne službe za zapošljavanje angažovanim licima na ime novčane pomoći i troškova prevoza isplaćuje sredstva  u ukupnom mesečnom iznosu od:
 
- 16.000,00 dinara za lica sa trećim i četvrtim nivoom kvalifikacija,
 
- 18.000,00 dinara za lica sa šestim nivoom kvalifikacija i/ili 180 ESPB,
 
- 20.000,00 dinara za lica sa najmanje šestim nivoom kvalifikacija i 240 ESPB;
 
i vrši obračun i uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, u skladu sa zakonom.
 
Zahtev za učešće u programu podnosi se Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Vranje, neposredno ili putem pošte, na propisanom obrascu koji se može dobiti u Nacionalnoj službi za zapošljavanje  ili preuzeti sa sajta www.nsz.gov.rs, Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Vranje, www.vranje.org.rs
 
Informacije o programu mogu se dobiti u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Vranje, na broj telefona 017/402-314, na sajtu www.vranje.org.rs ili u organizacionoj jedinici Nacionalne službe – filijala Vranje, telefon 017/407-109 , www.nsz.gov.rs.
 
Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja na sajtu Nacionalne službe i sajtu Grada Vranja, do 05.11.2021. godine.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: