Objavljen program 60. Sabora u Guči, jug ima svoje favorite

Lokalne vesti - Petak 23.07.2021 - 11:41

Jubilarni, 60. po redu Sabor u Guči, biće održan od 13. do 15. avgusta.

Sabor zatvara Goran Bregović sa Sabor zatvara Goran Bregović sa "Orkestrom za svadbe i sahrane" FOTO: G. Mitić/OK Radio
Zvezde prve festivalske večeri biće Dejan Petrović sa svojim "Big bendom", dok će sabor u nedelju zatvoriti nastup Gorana Bregovića i "Orkestra za svadbe i sahrane".
 
I ove, kao i svih proteklih godina, festivalskoj publici u Guči će se predstaviti neki od najboljih trubačkih orkestara sa juga Srbije.
 
U konkurenciji za saborske trofeje je sedam orkestara sa juga, koji su vizu za Guču dobili na proteklom "Vlasinskom letu".
 
To su orkestri Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, Elvisa Bajramovića iz Bojnika, Vladimira Ivanovića i Siniše Stankovića iz Zagužanja, bendovi Bojana Ristića i Mileta Novkovića iz Vladičinog Hana i Stefana Mladenovića iz Vranja.
 
Plasman u Guču su zaslužili i omladinski orkestri Aleksandra Ilića iz Stubla, te Mlađana Krstića i Save Trajkovića iz Zagužanja.
 
Tokom prve festivalske večeri, u okviru koncerta "Pobedili su, zaslužili su", pored "Timočkih veseljaka" i orkestra Elvisa Bajramovića, nastupiće i Siniša Stanković sa svojim bendom iz Zagužanja.
 
Naredne večeri, na glavnoj festivalskoj bini će koncert održati orkestar Bobana i Marka Markovića.
 
Kako su najavili organizatori, ove godine akcenat je stavljen na kulturno-umetničke sadržaje, a ne na komercijalne programe, pa je za drugo veče zakazan koncert hora i simfonijskog orkestra RTS pod upravom Bojana Suđića.
 
Sabor će ove godine obilovati izložbama (ćilima, samoukih likovnih umetnika), sajmovima (knjiga, turizma), nastupima folklornih i pevačkih grupa iz Srbije. 
 
Biraće se i najlepša narodna nošnja, a biće održan i narodni višeboj, kao i svečani saborski defile sa prikazom dragačevske svadbe iz 19. veka.
 
Na pozornici Kulturnog centra prvog dana Sabora koncerte će održati ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije "Venac" iz Gračanice i trubački orkestar Danijele Veselinović, uz podršku Jelene Urošević (violina) i Nede Nikolić (frula). 
 
Na istoj sceni, u subotu nastupaće Akademsko kulturno - umetničko društvo "Ivo Lola Ribar" iz Beograda i "Harmalek orkestar" iz Češke.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: