Obuka u jedinicama vojne policije

Lokalne vesti - Utorak 24.01.2023 - 09:34

U bataljonima vojne policije Kopnene vojske u toku je obuka profesionalnog sastava za borbena dejstva u protivterorističkim operacijama.

Foto: MOD Foto: MOD

Izvođenje ove vrste dejstava ubraja se u najkompleksnije aktivnosti na kojima se mogu angažovati jedinice vojne policije Vojske Srbije, pa se obuci, koja je izuzetno složena i zahtevna, pridaje posebna pažnja.

Cilj je da vojni policajci i jedinice budu adekvatno osposobljeni za uspešno rešavanje visokorizičnih zadataka koje sa sobom nose protivteroristička dejstva.

Tokom višednevne obuke na poligonima i vežbovnom prostoru, jedinice vojne policije uvežbavaju taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju u blokadi i uništenju terorističke grupe, od dobijanja obaveštajnih podataka do
uspešnog izvršenja zadatka uz upotrebu žive sile, službenih pasa i specijalnih vozila.

Realizacijom ove obuke dodatno se unapređuju borbene mogućnosti jedinica vojne policije, koje su posebno opremljene i osposobljene za izvršavanje širokog spektra vojnopolicijskih zadataka i poslova opšte bezbednosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: