Obuka u mehanizovanim jedinicama Vojske Srbije

Lokalne vesti - Subota 11.02.2023 - 09:45

Na vežbovnom prostoru i u rejonu mirnodopskih lokacija mehanizovanih bataljona Kopnene vojske u toku je obuka profesionalnog sastava za upotrebu ključnog naoružanja.

Foto: MOD Foto: MOD
Reč je o jedinicama naoružanim borbenim vozilima pešadije M-80A, koje su, uz tenkovske bataljone, nosilac manevra i udarne moći u operacijama Kopnene vojske.
 
Imajući u vidu da ovo oklopno gusenično vozilo služi da uvede pešadiju u borbu i da joj pruži vatrenu podršku, težište u ovoj fazi obuke je na zajedničkom taktičkom uvežbavanju posada i ukrcanih pešadijskih odeljenja.
 
U nastavku sledi realizacija taktičkih vežbi i bojevih gađanja, kada se od pripadnika bataljona očekuje da demonstriraju osposobljenost za realizaciju taktičkih i vatrenih zadataka u napadnim i odbrambenim operacijama.
 
Pouzdanost i efikasnost borbenih vozila pešadije M-80A potvrđene su mnogo puta tokom eksploatacije u različitim uslovima, a stalnom obukom njihovih posada i pešadijskih odeljenja iz mehanizovanih bataljona obezbeđuje se visok nivo sposobnosti za izvođenje pešadijskih, protivpešadijskih i protivoklopnih dejstava.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: