Očekuje se završetak fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 23.02.2021 - 14:23

Predstavnici Ministarstva građevinarastva, saobraćaja i infrastrukture, državni sekretar Enes Buhić i pomoćnica ministra Danica Uskoković, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, direktor Nemačke razvojne saradnje u Ambasadi Nemačke u Beogradu Kristijan Šiling, direktor kancelarije KFW banke u Beogradu Rudiger Hartman i direktor JP „Vodovod” Vranje Goran Đorđević obišli su radove na izgradnji fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Vranju.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

Tom prilikom, gradonačelnik dr Slobodan Milenković istakao je da je na osnovu izveštaja od strane nadzornih organa očekuje da radovi budu završeni za 2,5 meseca i da fabrika za prečišćavanje otpadnih voda počne sa probnim radom.

- Ovo je izuzetno značajan, kapitalni projekat, koji Grad Vranje realizuje zajedno sa Ministarstvom građevine, Vladom RS i KFW bankom.

Završetkom ovog postrojenja biće zaokružena  komunalna infrastruktura što se tiče otpadnih voda, jer je završena izgradnja svih kolektora na teritoriji grada i gradske opštine Vranjska Banja.


U narednom periodu planiramo da sa KFW bankom  realizujemo značajne projekte što se tiče grada, a jedna od značajnih je  proširenje regionalne deponije ,,Meteris”
- rekao je Milenković.

Direktor Nemačke razvojne saradnje u Ambasadi Nemačke u Beogradu Kristijan Šiling dodao je da je  osnovni princip Nemačke razvojne saradnje, pomoć Republici Srbiji da sprovodi zelenu agendu i da se na taj način približi članstvu u Evropskoj Uniji.

Direktor kancelarije KFW BANKE Rudiger Hartman istakao je da je  kroz ovakve projekte, poput ovog u Vranju,  značajno poboljšano vodosnabdevanje, ali i tretman otpadnih voda u skoro 30 opština u Srbiji i time obuhvaćeno skoro 1,6 miliona stanovnika Republike Srbije.

Ukupan budžet projekta je 16 miliona evra i odnosi se na sisteme za sakupljanje otpadnih voda i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: