Od HELP - a 80.000 evra za projekte u Vranju

Lokalne vesti - Subota 20.10.2018 - 09:22

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i predstavnici nemačke organizacije HELP, potpisali su u okviru projekta “Podrška poboljšanju životnih uslova najugroženijh IRL i povratnika”, novi Sporazum o partnerstvu.

Sa potpisivanja ugovora o donaciji. Foto: vranje.org.rs Sa potpisivanja ugovora o donaciji. Foto: vranje.org.rs

Projektom, koji finansira Evropska unija, u Vranju će biti obezbeđeno sedam stambenih rešenja za porodice interno raseljenih lica i povratnika po sporazumu o readmisiji.  

Planirana je izgradnja jedne montažne kuće, kupovina tri seoska domaćinstva i dodela tri paketa građevinskog materijala za renoviranje postojećih neuslovnih stambenih objekata.

Takođe, donacijom  grantova u vidu opreme i/ili materijala za započinjanje ili razvoj poslovnih delatnosti, biće podržano 10 najboljih poslovnih ideja predloženih, od strane ciljne grupe, u svrhu poboljšanja uslova života njihovih porodica.

Vrednost projektnih aktivnosti za Grad Vranje iznosi oko 80.000 evra.
 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: