Od povrede na nozi do SAMOUBISTVA: Šta se dešavalo na INTERNOM

Lokalne vesti - Subota 22.09.2018 - 12:23

Povodom tragičnog događaja na Iternm odeljenju Opšte bolnice u Vranju, Zdravstveni centar se oglasio saopštenjem u kojem hronološki navodi šta se dešavalo od prijema pacijenta u četvrtak do konstatovanja smrti.

Napori lekara ostali uzaludni FOTO: D. Ristić/OK Radio/ilustracija Napori lekara ostali uzaludni FOTO: D. Ristić/OK Radio/ilustracija
Pacijent starosti 60 godina iz mesta Ravni del sa područja grada Leskovca primljen je na Interno odeljenje Opšte bolnice Vranje 20. septembra 2018. godine sa povredom na nozi. 
 
Zbog poremećaja u krvnoj slici je zadržan na odeljenju. 
 
U toku dana je prebačen na hirurgiju zbog previjanja rane zadobijene povredom gde je dobio epileptični napad, pao i povredio se u predelu glave. 
 
Organizovan je konzilijarni pregleg lekara interniste, neurologa i psihijatra. 
 
Pacijentu je prepisana odgovarajuća terapija nakon čega je on zaspao.
 
U petak, 21. septembra, pacijent je bio vidno uznemiren konfuzan i u jednom trenutku je pobegao iz Bolnice. Dežurno medicnsko osoblje je obavestilo službenike Polcije i on je u pratnji policajaca vraćen na odeljenje.
 
Medicinsko osoblje je u više navrata tog dana pozivalo rodbinu pacijenta kako bi ih obavestili o njegovom zdravstvenom stanju.
 
Tokom popodneva nastavio je sa istim uznemiravajućim ponašanjem zbog čega je dežurni lekar pozvao psihijatra. 
 
Psihijatar je obavio razgovor, pregledao pacijenta, propisao terapiju koju je pacijent primio i on se smirio. Nakon posete psihijatra u 21,00 časova pacijent je krenuo da namešta krevet i priprema se za spavanje u prisustvu dežurnog medicinskog osblja i lekara sa internog odeljenja. 
 
Dok je dežurni lekar u prostoriji preko puta obavljao hitan prijem pacijentkinje sa srčanim tegobama koja je u ambulantu upućena a potom i primljena u koronarnu jedinicu, pacijent je skočio kroz prozor bolesničke sobe na trećem spratu Internog odeljenja o čemu su dežurnog lekara obavestili drugi pacijenti.
 
Pao je na krov barake ispod prozora i u tom trenutku je bio živ. 
 
Dežurni lekar sa ekipom je odmah sišao do pacijenta, obaveštena je Hitna pomoć i policija čije su se dežurne službe takođe rekordno, za par minuta našle na licu mesta.
 
Nakon pada zadobio je višestruke povrede, politraume i povrede glave. Pacijentu je ukazana potrebna hitna lekarska pomoć, uz anesteziološku ekipu urađena je rengen dijagnostika. 
 
U toku dijagnostike gde su konstatovane teške, životno ugrožavajuće povrede grudnog koša, glave i trbuha sa komplikacijama, pacijent je prestao da diše, intubiran je i primenjene su sve mere urgentne kardiopulmonalne reanimacije.
 
I pored svih zakonom prospisanih i preduzetih medicinskih mera pacijent je na žalost, preminuo u 23, 15 časova.
 
Nadležni organi su obavili uviđaj. Nije naložena obdukcija zbog nepostojanja sumnjivih okolnosti i mrtvozornik je napisao umrlicu.
 
Nakon smrti službenici Policije su pozvali telefonom rodbinu koja se nije javila na upućene pozive.
 
U Zdravstvenom centru u Vranju su u toku svi postupci koje procedura zahteva u ovakvim slučajevima.
 
Sva tela kao i Komisija za unutrašnji stručni nadzor obaviće potrebne analize i izveštaje dostaviti kako Ministarstvu zdravlja Republike Srbije tako i svim nadležnim organima i institucijama kako zakon nalaže.
 
Rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje, lekari i dežurno osoblje koje je učestvovalo u lečenju i zbrinjavanju preminulog pacijenta izražavaju iskreno svoje saučešće porodici.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
king
22.09.2018. , 14:36
garant mu trazili pare
vranjanac
22.09.2018. , 16:40
diletizam lekara, niko kriv,samo pacijent. pogrešno odelenje, neodgovornost lekara. interniste, psihologa i psihijatra. pacijenta je trebalo držati ybog njegovog stanja vezanog ali ne na inernom. sramota za zdravstvo.
Toni
23.09.2018. , 06:53
Dobro nam je poznato kakva je bolnica u Vranju a pre svega lekari i osoblje u istoj.U horor filmovima nema ono sto se moze videti na internom,hirurgiji i neurologiji.Sto se tice osoblja i lekara,malo je reci katasttofa!Bezobrazluk,malodusnost,drskost i mitomanija su posebno izrazeni.Bojim se da ce nekom ubrzo da padne mrak i da ce napraviti pokolj u bolnici
Mita
23.09.2018. , 17:29
Šta reći, ko je ovde zatajio, sitem, okolina, društvo ili radna organizacija? Ovaj nesrećni čovek je prekratio sebi muke, ne mogavši da izdrži pritisak svog ne lakog života.Stalno putovanje na relaciji Ravni Del - Vlase u oba pravca 30 km, u najgorim mogućim uslovima,pešice, motorom, po kijametu, nevremenu, snegu, a od Vlase u šumu na veoma težak fizički posao, tovareći drva, trupce, u svojoj sedmoj deceniji, bolestan, do penzije još daleko, kući još teži fizički poljoprivredni posao.Nažalost na radnom mestu u Vranjskoj šumskoj upravi, nisu imali razumevanja, a ni uslove da zaštite svog radnika, dajući mu neko lakše radno mesto.Ovaj jani čovek ne mogavši da izdrži ovoliki teret i pritisak, je izabrao najgori mogući način da skrati muke.