Od tanga do bluza: DUO CLASSIC-ALL u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 17.04.2019 - 11:21

U sredu, 17. aprila, u Muzikoj školi „Stevan Mokranjac“ u Vranju, koncertnu promociju albuma "Nasleđe istoka" održaće mešoviti srpsko-rumunski „Duo Classic-ALL“.

„Duo Classique-ALL“ na mini turneji po Srbiji FOTO: Promo „Duo Classique-ALL“ na mini turneji po Srbiji FOTO: Promo
„Duo Classique-ALL“ čine violončelista Nenad Uskoković i pijanistkinja Anka Brašoveanu, sa bazom u Minhenu.
 
Oboje su klasično obrazovani profesionalni muzičari, dobitnici mnogobrojnih priznanja i nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima.
 
Kao solisti, u karijeri imaju brojne nastupe širom Evrope, a kao „Duo Classique-ALL“ zajedno nastupaju od 2009. godine.
 
Koncert u Vranju biće ujedno i promocija njihovog CD-a "Nasleđe istoka" ("Legacy of the East", Monte Rosa Records, Minhen) koji obrađuje temu slovenskih kompozitora 20. veka i njihovo stvaralaštvo za vreme tadašnjih političkih režima.
 
Dela sa albuma su izvedena u Nemačkoj na promociji CD-a u sali Minhenske filharmonije, a neposredno pre Vranja, duo je nastupio i u galeriji Kulturnog centra Beograda.
 
Muziku „Dua Classique-ALL“ čini mešavina raznih žanrova, od tanga do bluza, spojenih u skladnu umetničku celinu.
 
- Ko ima vremena i želje i nalazi se u blizini, ne bi trebalo da propusti da se upozna sa pijanistkinjom Ankom Brašoveanu i violončelistom Nenadom Uskokovicem i njihovim novim CD izdanjem "Nasleđe istoka" koje promovišu u okviru njihove mini-turneje po Srbiji - stoji u pozivu organizatora, Muzičke škole "Stevan Mokranjac".
 
Koncert počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: