Od večeras nova izložba akvarela u Galeriji univerziteta

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.03.2024 - 09:12

,,Boja i svetlost” naziv je izložbe akvarela beogradske umetnice Nevene Milovanović, koja će večeras u 19 sati biti otvorena u Galeriji Narodnog univerziteta.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Nevena Milovanović diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti 1987. godine stekavši zvanje diplomirani slikar - kostimograf.
 
Nevena je za svoj dugogodišnji rad dobila više priznanja: najbolji diplomski rad dodeljen od ULUPUDS - a 1987. godine u Beogradu zatim Zlatna antena za najbolju kostimografiju u seriji „Miris kiše na Balkanu“ 2011, Priznanje za najbolji stajling na takmičenju Eurosonga 2011. u Dizeldorfu.
 
,,Moje slike su trenutak, akvareli su moj način da zabeležim prizore koji me okružuju i utiču na moj doživljaj u trenutku.
Oni obično nastaju u vreme između dve serije, filma, pozorišta i pauzama snimanja. Tada se posvećujem svetlu, suncu, vodi i boji želeći da najčistiji deo svoje duše poklonim ljudima koji to prepoznaju. Bojom pokazujem svoju ljubav. Ona mi je veoma bitna i određuje moje slike i kostime’’, kaže umetnica Nevena Milovanović. 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: