Od Vlade 14 MILIONA za projekte opština Pčinjskog okruga

Lokalne vesti - Četvrtak 09.05.2019 - 07:37

Vranje - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dodelilo je ukupno 490 miliona dinara za realizaciju 77 projekata, koji se odnose na izgradnju infrastrukture, uvođenje e-uprave ili organizaciju kulturnih, turističkih i sportskih manifestacija na lokalu, kao i za prevenciju elementranih nepogoda.

Branko Ružić. Foto: D.Ristić/OK Radio Branko Ružić. Foto: D.Ristić/OK Radio

Novac su dobile 63 lokalne samouprave u Srbiji među kojima je i pet opština sa juga Srbije: Bujanovac, Surdulica, Preševo, Bosilegrad i Vladičin Han.

Ministar Branko Ružić je istakao da su sredstva u Fondu za lokal ove godine za 50 odsto veća nego u 2018. godini i ocenio da će odobreni projekti doprineti razvoju opština i gradova i dobrobiti građana.

- Za sredstva iz Fonda za lokal ove godine bilo je više od 200 prijavljenih projekta , čija je ukupna vrednost preko dve milijarde dinara, što pokazuje koliki je značaj ovog fonda za lokalne samouprave - rekao je Ružić i izrazio žaljenje jer nije bilo mogućnosti da svi projekti budu podržani.

Prvi put ove godine, kako je dodao, biće finansirani projekti za smanjenje rizika od klimatskih promena, elementarnih nepogoda, pa će deo sredstava biti usmeren na preventivno delovanje, kako bi zaštitili imovinu i lokalnih samouprava i građana.

- Broj prijavljenih projekata i njihova raznovrsnost pokazuju da su naše lokalne samouprave sposobne da pripreme projektno-tehničku dokumentaciju i utvrde šta je potrebno za poboljšanje života građana u njihovim sredinama - istakao je ministar Ružić.

On je izrazio zadovoljstvo što se sredstva u Fondu za lokal iz godine u godinu povećavaju i dodao da očekuje da će naredne godina biti još veća.

Od lokalnih samouprava sa juga, Bujanovac je dobio 4,7 miliona dinara za unapređenje i razvoj rada Skupštine ove opštine, kroz uvođenje sistema za elektronsko vođenje sednica i glasanje.

Surdulica je iz fonda dobila četiri miliona dinara kao pomoć u organizaciji manifestacije "Vlasinsko leto" u 2019. godini.

Preševu je odobreno 2,4 miliona dinara za projekat digitalizacije Skupštine opštine.

Za Bosilegrad je izdvojeno dva miliona dinara za razvoj informacionog okruženja za potrebu implementacije e-uprave


Na kraju, Vladičin Han je dobio 946.000 dinara za pokretanje edukativnog centra i realizaciju dodatnih programskih sadržaja karavana "Izađi mi na teglu".

Za ovih pet opština je izdvojeno ukupno nešto više od 14 miliona dinara.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: