Od Vranja kreće kontrola DIVLJIH FAKULTETA

Lokalne vesti - Petak 21.09.2018 - 11:50

Prosvetna inspekcija počela je da kontroliše nelegalna izdvojena odeljenja fakulteta i visokih škola, a akcija kreće iz Požarevca i Vranja, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Otkrivena nelegalna odeljenja i na državnim fakultetima FOTO: Free Images Otkrivena nelegalna odeljenja i na državnim fakultetima FOTO: Free Images
Kako pišu „Novosti“ u izdanju od petka, ministar Šarčević je upozorio da nijedan kraj neće biti pošteđen kontrole.
 
Prema njegovim rečima, Ministarstvo prosvete je do sada otkrilo više od 50 „divljih“ odeljenja privatnih, ali i državnih visokoškolskih ustanova.
 
- Dostavili smo inspekciji spisak sa pedesetak ustanova, ali ima ih više.
 
Neverovatno, ali otkrili smo čak tri državna doma koja finansiramo a nemaju akreditaciju za rad – rekao je ministar nakon sednice Odbora za obrazovanje, na kojoj su usvojeni predlozi izmena Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o regulisanim profesijama.
 
Izmenama, koje je prihvatio odbor, „stari“ sudenti dobiće rok od godinu dana da diplomiraju.
 
Izmene zakona predviđaju i priznavanje oko hiljadu doktorata koji su stečeni u ustanovama koje nisu imale potrebne saglasnosti za njihovo izdavanje.
 
Ukupno 103 takva doktorata, i to zaposlenih u visokom obrazovanju, osporila je Komisija za akreditaciju.
 
Ministar je rekao da je priznavanje doktorata jedini način da se izbegnu mnogobrojne tužbe koje bi usledile.
 
OK Radio, Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: