Odata počast Nenadu Stošiću

Lokalne vesti - Subota 27.03.2021 - 08:59

Povodom smrti Nenada Stošića nekadašnjeg predsednika Skupštine grada Vranja, u velikoj skupštinskoj sali održana je komemoracija.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs

U prisustvu članova porodice, prijatelja, saradnika i rukovodstva grada Vranja od Nenada Stošića oprostio se najpre njegov dugogodišnji prijatelj i kum, advokat Dragan Stojanov.

On je podsetio na zajedničke trenutke dečaštva i mladosti, zajedničke tuge i radosti.


Podsetio je na lik i delo Nenada Stošića, kao simbola večitog otpora i borbe.

U ime rukovodstva grada od Nenada Stošića oprostio se predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.


- Borio se Nenad  sa bolešću lavovski, kao i inače u životu, jer bio je  jednstven po mnogo čemu, bio je jedan od  retkih koji je ostao dosledan svojim stavovima i ubeđenjima.

Zato će i biti upamćen kao jedan od konstantnih boraca za demokratizaciju društva.


Borio se za promene od trenutka kada se početkom devedesetih priključio Srpskom pokretu obnove, preko učestvovanja u brojnim opozicionim demonstracijama protiv režima Slobodana Miloševića, do pristupanja DSS- u i promeni republičke i lokalne vlasti.

Bio je vinovnik istorijskih promena i u našem gradu 2004. godine, kada je  Demokratska stranka Srbije na loklnom nivou  ušla u koaliciju sa socijalistima, a on postao predsednik skupštine opštine.

Dosledan svojim ubeđenjima, Nenad Stošić dao je nemerljiv doprinos da vranjska opština dobije novi status, status grada, te tako i on postao prvi predsednik Skupštine grada.

Кomunikativan, promućuran, nasmejan i vedrog duha Nenad Stošić uvek je imao šta da kaže. Ovde u ovoj sali i za ovom govornicom čvrsto je branio svoje stavove jer je smatrao da je tako najbolje za njegov i naš grad.

Za ovom govornicom znao je Nenad Stošić i da povisi ton i da uđe u  polemiku, ali ne retko i da se našali.

I sve to sa jednim ciljem, da doprinese  razvoju našeg Vranja.  


Takav je bio i takvog ćemo ga pamtiti
- rekao je između ostalog Dr Tričković, opraštajući se od Nenada Stošića.

Nenad Stošić Šiza biće sahranjen danas, u 13.00h, na Šapranačkom groblju u Vranju.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: