Odloženo suđenje Stefanu Iliću zbog zazidavanja OK Radija

Lokalne vesti - Ponedeljak 11.12.2023 - 12:05

Ponovljeni glavni pretres na suđenju Stefanu Iliću, direktoru “Colosseum gest”, zbog nelegalne gradnje nakon koje je usledilo i zazidavanje dela redakcije OK Radija, odložen je zbog zdravstvenih problema okrivljenog.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Ilić se danas nije pojavio u sudnici, a Osnovnom sudu je dostavio izveštaj lekara opšte prakse sa današnjim datumom, da ima zdravstvene problem i da ne može da prisustvuje suđenju.

U slobodnom tumačenju izveštaja, zaključuje se da Ilić ima želudačne probleme.

Takođe, sud je naložio i da mu se obezbedi branilac po službenoj dužnosti za naredni pretres, jer je za učinjeno krivično delo obavezno prisustvo advokata.


Naredno suđenje zakazano je za 29. januar, naredne godine.

Apelacioni sud u Nišu ukinuo je presudu Osnovnog suda u Vranju koja je doneta 20. marta ove godine kojom je direktor firme “Colosseum gest” Stefan Ilić osuđen sa 300.000 dinara i godinu dana uslovnog zatvora zbog nelegalne gradnje, i vratio predmet na ponovno postupanje.


Na presudu Osnovnog suda, OJT u Vranju izjavilo je žalbu zbog toga što sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju krivičnog dela iz optužnog predloga u vezi krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole iz člana 219a stav 3 u vezi stavom 2. Krivičnog zakonika kojim je predviđena stroža kazna zatvora od šest meseci do pet godina uz novčanu kaznu.

Podsetimo, kao investitor nelegalnog objekta, u ime “Colosseum gest” - a pojavljuje se Stefan Ilić, protiv kojeg je podignuta krivična prijava za bespravnu gradnju.

Inače, iza kladionice kockarnice “Colosseum game”,  za čije je potrebe investitor “Colosseum gest” izvodio radove,  stoji Dejan Nikolić Kantar, a nominalni vlasnici su različiti.


Takođe, protiv Ilića postoji još jedan predmet, a koji se “nastavlja” na ove radove, nakon kojih je zazidan i OK Radio.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: