Odluka o raspisivanju Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

Lokalne vesti - Četvrtak 07.07.2022 - 10:11

Na 96. sednici Gradskog veća, doneta je Odluka o raspisivanju Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu.

Foto:vranje.org.rs Foto:vranje.org.rs
Javni poziv obuhvata sledeće mere energetske efikasnosti:
 
* zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, za porodične kuće i stanove.
 
* nabavka i  instalacija kotlova na biomasu (drvni pelet), grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim, za porodične kuće i stanove.
 
* zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela-radijatora i pratećeg pribora za porodične kuće i stanove (za ovu meru se može konkurisati samo zajedno sa merom zamene postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim iz stava 1. tačka 2) ovog odeljka.
 
* nabavka i ugradnje toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema (grejač prostora ili kombinovani grejač) za porodične kuće.
 
* nabavka i ugradnje solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode za grejanje sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.
 
Gradsko veće ustupilo je donaciju u vidu rekvizita OŠ “Branislav Nušić” u Rataju za potrebe sprovođenja Programa “Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru”. Korisnici donacije biće polaznici Predškolske ustanove “Naše dete”. Na sednici Veća formirana je i Radna grupa za izradu lokalnog akcionog plana za unapređenje života romske populacije.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: