Održan kulturno-umetnički program „Ples za sve“

Lokalne vesti - Nedelja 07.11.2021 - 09:11

U organizaciji Centra za društvene integracije iz Vranja u Velikoj sali Doma kulture u Bosilegradu održana kulturno-umetnička manifestacija „Ples za sve“.

Foto: OK Radio Foto: OK Radio

U okviru programa korisnici Prihvatnog centra za migrante u Bosilegradu predstavili su nekoliko tradicionalnih plesova i religijskih običaja iz Irana, a mališani iz kampa recitovali su na engleskom i srpskom jeziku.

Folklorna sekcija Centra kulture Bosilegrad, pod rukovodstvom koreografa Saše Radovanova, predstavila se koreografijom „Bosilegradsko krajište“, dok su izvođači SD „Mladost“ izveli Igre iz jugoistočne Srbije.

U različitim ritmovima i različitim melodijskim strukturama publika je uživala u programu.

Program je završen zajedničkim plesom svih izvođača uz taktove tradicionalne iranske muzike.


Cilj projekta „Ples za sve“, koji je podržan od strane Međunarodne organizacije za migracije je da doprinese pozitivnom uticaju na svakodnevni život migranata u kampu i stvori uslove za njihovu kvalitetniju integraciju sa lokalnim stanovništvom.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: