Održan sastanak sa predstavnicima roditelja srednjoškolaca iz Bujanovca

Lokalne vesti - Petak 22.09.2023 - 09:55

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović, gradska većnica Danijela Milosavljević i šefica Odseka za obrazovanje Mirjana Savov sastale su se danas sa predstavnicima roditelja đaka sa područja opštine Bujanovac, koji pohađaju neku od srednjih škola u Vranju.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Tom prilikom roditelji su upoznali predstavnice rukovodstva grada sa problemom povećanih cena karata autoprevoznika Kavim Jedinstvo za kategoriju učenika koji nisu iz Vranja, sa molbom da se ovo stanje promeni i odobri popust za srednjoškolce, kao što je bilo do početka ove školske godine.
 
Predstavnice gradskog rukovodstva upoznale su prisutne roditelje sa činjenicom da nikada do sada nije bilo subvencija za prevoz učenika čije prebivalište nije na teritoriji Grada Vranja. 
 
Subvencionisanje cene prevoza postoji, ali samo i isključivo za učenike koji žive na teritoriji grada Vranja. 
Za sve ostale učenike koji nisu sa teritorije Vranja popust za autobuski prevoz odobravao je isključivo izabrani autoprevoznik, u ovom slučaju Kavim Jedinstvo. 
 
,,I pored dobre volje da se pomogne roditeljima đaka iz drugih opština, koji srednje škole pohađaju u Vranju, pravni osnov za tako nešto ne postoji'', istakla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović i uputila roditelje da se obrate za pomoć svojoj lokalnoj samoupravi i autoprevozniku, odnosno Kavim Jedinstvu.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: