Održana javna rasprava o Nacrtu odluke budžeta

Lokalne vesti - Ponedeljak 28.11.2022 - 15:35

U sali Načelstva održana je Javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu za 2023. godinu, na kojoj su građani bili u mogućnosti da daju svoje predloge, komentare i sugestije, koji će biti razmatrani i na osnovu kojih se nacrt može korigovati i dopuniti.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Gradski većnik Bojan Kostić istakao je da je javna rasprava prilika da se svi zainteresovani upoznaju sa Nacrtom odluke budžeta i da se nakon toga, uz primedbe i predloge građana, Nacrt dostavlja Gradskom veću na razmatranje, a nakon toga Skupštini grada.
 
- Ovo je najvažnija odluka koja se donosi svake godine i kojom se odeđuje načini na koji će biti trošena sredstva u narednoj godini i iz kojih izvora će se puniti budžet. 
 
Zbog celokupne ekonomske situacije u sledećoj godini moramo oprezno ulaziti u nove obaveze, a prioritet će biti završetak započetih kapitalnih projekata.
 
Ukupan budžet za narednu godinu  planiran je na iznos od 3.131.975.000 dinara. Od 2016. godine budžet je uvećan za 25%, što je pratilo intenzivnija kapitalna ulaganja.
 
Neki od važnih kapitalnih projekata koji se planiraju u 2023. godine su: završetak vrtića u naselju Raška, otkup zgrade vrtića ,,Zvončica”, rekonstrukcija ulica Kosovske i Baba Zlatine, izgradnja vodovodne mreže ka selima Neradovac i Moštanica. 
 
Takođe, jedan od veoma važnih kapitalnih projekata koji treba da se realizuje u 2023. godini, u saradnji sa JP ,,Putevi Srbije” je rekonstrukcija ulice Partizanski put, čime će saobraćajna infrastruktura na teritoriji grada Vranja biti značajno unapređena - rekao je Bojan Kostić.
 
U diskusiji tokom javne rasprave građane su najviše zanimale mogućnosti za planiranje sredstava u budžetu za uvođenje pogodnosti za borce.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //