Održana Skupština Udruženja Vranjanaca Žuto cveće u Beogradu

Lokalne vesti - Subota 23.03.2024 - 14:53

Dvanaesta Redovna sednica Skupštine Zavičajnog udruženja Vranjanaca „Žuto cveće“ održana je u Beogradu u petak 22.03.2024. godine od 19:00 časova u konferencijskoj sali kompanije „Alko grupa“, koja je u vlasništvu Vranjanca Miroljuba Aleksića, člana UO Udruženja „Žuto cveće“.

Foto: sa sednice Skup[tine Foto: sa sednice Skup[tine
Na poziv predsednika Udruženja prof. dr Dragana Mikića, sednici Skupštine prisustvovao je gradonačelnik Grada Vranja, dr Slobodan
Milenković, koji je na početku pozdravio učesnike Skupštine Udruženja i prezentovao informacije o aktuelnim dešavanjima, aktivnostima i planovima koje lokalna samouprava realizuje na planu razvoja Vranja, kojom prilikom je izneo detaljan izveštaj o aktivnostima lokalne samouprave Grada Vranja tokom prethodne godine, pri čemu je posebno istakao ulaganja u strateške infrastrukturne projekte koji bi trebalo da doprinesu energetskoj stabilnosti grada, sa posebnim akcentom ne rekonstrukciju i
obnovu sistema daljinskog grejanja u cilju smanjenja emisije štetnih gasova.
 
Pored toga, kao jedan od najznačajnijih projekata dr Milenković je istakao obnovu gradske bolnice u Vranju, usled čega će napokon biti realizovana višedecenijska težnja da sva medicinska odeljenja budu pod jednim krovom, a što će obezbediti bolji tretman i negu pacijenata. Paralelno sa time, lokalna samouprava u Vranju intenzivno radi na izgradnji fabrike za prečišćavanje vode, kao i na obnovi i uvođenju kanalizacione mreže u Vranju i okolnim selima dužine 142 kilometra, a u čemu lokalnoj samoupravi grada veliku pomoć pružaju nadležni državni organi Republike Srbije. Kao posebno značajan uspeh, gradonačelnik dr Milenković je istakao ulaganja u razvoj, rekonstrukciju i renoviranje predškolskih ustanova na području Vranja. Istovremeno, u cilju stvaranja što boljih uslova najmlađim sugrađanima za bavljenje sportskim aktivnostima obnovljen je gradski stadion, dok je u okviru sportskog centra povećan broj sportskih sadržaja i opreme.
 
Ovom prilikom, gradonačelnik dr Milenković je odgovorio na brojna pitanja članova Udruženja, pri čemu se posebno posvetio pitanjima koja su se odnosila na izgradnju hotela i planova za dalji turistički razvoj Vranjske banje, gde se inače intenzivno radi na okončanju izgradnje novog hotela koji bi trebalo da bude završen do kraja 2024. godine, posle čega bi se nastavilo sa kontinuiranim razvojem turističkih kapaciteta.
 
U nastavku rada Skupštine, predsednik Udruženja prof. dr Dragan Mikić je podneo izveštaj o radu udruženja tokom prethodnih godinu dana, pri čemu je posebno apelovao na članove Udruženja da se aktivnije uključe u realizaciju planova i ciljeva Udruženja. Kao naročito značajnu aktivnost izdvojio je rad na pisanju i izdavanju monografije pod radnim nazivom “Od Kluba Vranjanaca do Udruženja Žuto cveće“. Takođe, prof. dr Mikić je potencirao da su u cilju popularizacije Udruženja u prethodnom periodu pojačane aktivnosti posredstvom društvenih mreža, u kom smislu je odnedavno rad Udruženja predstavljeno i na Instagramu. Pored toga, predstavnici Udruženja su uzimali aktivno učešće na mnogim manifestacijama u Beogradu, ali i u Vranju na kojima je popularizovana vranjska tradicija, kultura i umetnost. Takođe, prof. dr Mikić se osvrnuo i na finansijski plan udruženja za 2024. godinu.
 
U nastavku sednice, predsednik Upravnog odbora Zavičajnog udruženja Vranjanaca „Žuto cveće“ Ivica Stanković, i zamenik predsednika UO Milan Zlatković su prezentovali izveštaj o radu i aktivnostima koje je UO realizovao u prošloj godini, kao i plan aktivnosti Udruženja do početka 2025. godine.
 
Nakon okončanja radnog dela Dvanaeste Redovne sednice Skupštine Zavičajnog udruženja Vranjanaca „Žuto cveće“, prisutni su se zadržali u kraćem neformalnom razgovoru, uz dogovor da zajedničko druženje bude nastavljeno već narednog dana na tradicionalnoj manifestaciji „Vranjsko veče u Beogradu“.
OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: